Tragedie de proporții în Centrul Vechi al Capitalei. Cel puțin 18 persoane au decedat iar 50 au fost grav rănite după ce s-a produs o explozie într-un club.

UPDATE 00.25: Surse medicale citate de Digi 24, bilanțul morților a urcat la 40.

Este cea mai mare tragedie produsă în România în ultimii 25 de ani.

Explozia s-a produs în Clubul Colective din Centrul Vechi al Capitalei. În momentul producerii deflagrației, în club se aflau circa 400 de persoane.

Cel puțin două persoane au decedat, altele șase sunt resuscitate la această oră de către echipajele medicale sosite la locul tragediei.

Iar altele câteva zeci de persoane au fost grav rănite. În Centrul Vechi au fost mobilizate 50 de ambulanțe și echipaje SMURD.

Potrivit martorilor, un stâlp din club ar fi explodat în timpul petrecerii. Raed Arafat, coordonatorul SMURD, a ajuns la fața locului și a confirmat faptul că cel puțin 18 persoane au decedat.

Tinerii participau în club la o petrecere de halloween, moment în care un stâlp a explodat din cauza unor artificii.

Clubul se află pe strada Tăbăcarilor, în apropierea Maternității Bucur din Capitală. Echipajele de intervenție încă scot răniții din club.

UPDATE: Cel mai recent bilanț indică faptul că 25 de persoane au decedat, 88 au fost transportate la spital în stare gravă.

Persoanele care au scăpat cu viață, au ieșit din club cu arsuri pe corp și strigau după ajutor.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe facebook, prin care transmite compasiune familiilor victimelor.

„Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune”, a scris Klaus Iohannis pe facebook.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a anunțat că s-a activat codul roșu de urgență și că la nivelul Guvernului s-a creat o celulă de griză.

Spitalele din București nu mai fac față la numărul de răniți. Medicii și asistentele sunt chemați de acasă pentru a ajuta colegii aflați în sistemul de gardă.

La intervenţie au ajuns peste 60 de autospeciale de intervenție (ambulanțe, SMURD, mașini de pompieri, ATVM), precum şi echipaje ale ISU Bucureşti-Ilfov, alături de forţe ale poliţiei şi jandarmeriei. Totodată, la fața locului a fost amplasat un spital mobil aparținând Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

La Spitalul de Urgență Floreasca au ajuns 50 de persoane rănite, la Spitalul Bagdasar Arseni alte 27, iar la Spitalul Elias 25 de răniți.

Raed Arafat a anunțat că persoanele care au rude printre victime, pot suna la numărul de telefon 021 206 9291, pentru a afla informații despre ei cât și să furnizeze informații despre ceid ecedați, întrucât victimele nu aveau supra lor acte de identitate.