Un bloc de locuințe a fost distrus de o explozie puternică produsă sâmbătă la Galați. Din nefericire, copil de un an transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi în stop cardio-respirator, după explozia dintr-un bloc din municipiu, a murit în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa.

Eugen Chiriţă purtătorul de cuvânt al ISU, Eugen Chiriţă, a declarat că suflul exploziei a afectat structura de rezistenţă a blocului, iar dintre cele 19 apartamente afectate, cinci au fost distruse în totalitate.

Potrivit acestuia, explozia s-a produs la blocul G3 din cartierul Micro 19 şi a avut drept cauză, cel mai probabil, o acumulare de gaz de la o butelie.

La unitatea medicală au mai fost transportaţi de ambulanţe un bărbat de 47 ani, cu arsuri pe 20% din corp, şi o persoană politraumatizată.

Persoanele ale căror locuințe au fost afectate de explozia produsă sâmbătă seara pot înnopta la Centrul de Primiri Urgențe al Primăriei Galați, administrația punându-le la dispoziție și mijloace de transport, a anunțat edilul municipiului, Ionuț Pucheanu.

Au fost deja oameni evacuați — etajul IV complet, etajul III pe jumătate. O parte au ales să plece la rude, o parte — cei care nu au avut unde să doarmă în această seară — sunt duși la Centrul de Primiri Urgențe al Primăriei, acolo vor avea toate condițiile, li s-a pus la dispoziție un mijloc de transport. Etajul patru și etajul trei au fost securizate pentru această seară și pentru celelalte zile; până când se va remedia problema vor fi păzite atât de polițiștii locali, cât și de jandarmi. Accesul către cele două etaje nu se va face decât în prezența unui reprezentant al Poliției locale și al Jandarmeriei, tocmai pentru a nu exista eventuale furturi sau alte probleme”, a spus Pucheanu.

După explozie, toate apartamentele de la etajul IV au fost distruse, iar cele de la etajele III și o parte din cele de la II au fost și ele avariate. Doar locatarii de la parter și etajul I s-au putut reîntoarce în apartamente pentru a dormi în siguranță.