Un bloc de locuinţe a sărit în aer, joi dimineaţă din cauza unei acumulări de gaze în subsolul imobilului. Un prim bilanţ indică cinci victime şi peste 20 de persoane evacuate.

În prag de iarnă, peste 20 de familii au rămas pe drumuri, după ce blocul în care locuiau a sărit în aer. Suflul exploziei a fost atât de puternic încât oamenii din blocurile vecine au ieşit în stradă întrucât au crezut că este cutremur.

Fluxul exploziei a ajuns la o distanţă de 30-40 de metri de la locul deflagraţiei, fiind afectate peste 20 maşini parcate în zonă, a declarat Dan Ionaşcu de la ISU Galaţi, într-o intervenţie la Antena 3.

Potrivit ISU Galaţi, explozia s-aprodus în jurul orei 7.55, din cauza unei scurgeri de gaze naturale. Au fost înregistrate 5 victime, din care una cu arsuri pe 50% din suprafaţa corporala si 4 victime cu traumatisme uşoare. Au fost evacuate 21 de persoane, din care 3 copii, 7 vârstnici si 11 adulţi.

Deflagrația a provocat pagube importante, fiind afectate mai multe apartamente și spații comune din imobil.

Experții în construcţii urmează să verifice dacă structura de rezistență a imobilului a rezistat şi dacă blocul mai poate fi reparat.

Cei care locuiesc în blocul distrus de explozie, vor fi nevoiți să se mute la rude sau în spațiile puse la dispoziție de Primărie.