O explozie puternică a avut loc, marți după-amiază în în capitala statului Liban, Beirut. Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro, transmit că sute de persoane au fost ucişe şi rănite.

Explozia masivă care a zguduit orașul Beirut, a avut loc în zona portuară a oraşului. Deflagraţia vine în contextul în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005, relateazăBBC.

Martorii de la fața locului spun că explozia a avut loc în zona portuară a orașului, iar alte informații neconfirmate spun că a avut loc și o a doua explozie. Într-o filmare postată pe rețelele sociale poate fi văzut un nor de fum în formă de ciupercă urmat de suflul exploziei.

Un tribunal ONU urma să dea verdictul în procesul pentru asasinarea lui Rafik Hariri printr-un atac cu bombă în 2005. Cei patru bărbați, judecați în absență, sunt membri ai grupării șiite Hezbollah, care a negat consistent că a avut vreun rol în asasinarea lui Hariri.

A doua posibilă explozie ar fi avut loc la locuința lui Hariri din oraș.

Conform ultimelor informații mai mulți oameni sunt blocați sub dărâmături, iar ministrul Sănătății libanez a vorbit de un număr mare de răniți și de daune foarte mari.

O mulțime de clădiri au fost afectate de explozie, inclusiv un sediu al CNN din oraș, iar un nor roșu de fum a plutit deasupra orașului după deflagrație, în timp ce echipe de pompieri au încercat să stingă focul rezultat din explozie.

Locuințe aflate și la 10 kilometri distanță ar fi fost afectate de suflul exploziei, conform martorilor oculari, iar mai multe filmări de la fața locului arată mașini răsturnate sau distruse.

Potrivit surselor citate, în capitala Libanului au avut loc două explozii, în contextul în care se aștepta verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005.

Explozia din Beirut s-ar fi simțit și în Cipru, aflat la crica 200 de km distanță.