Numai în România este posibil aşa ceva. O conductă de apă dn Haţeg, a devenit subiect naţional din cauza numeroaselor cepuri pe care le are. Practic conducta este plină de bucăţi de lem care astupă găurile.

Conducta care alimentează orașul Haţeg cu apă potabilă este împănată cu bucăţi din lemn ca să astupe fisurile şi să împiedice curgerea apei.

Primarul PNL din Haţeg susţine că a făcut mai multe demersuri pentru înlocuirea conductei dar că nu a reuşit până acum din lipsa fondurilor.

„Nu este de râs. Am făcut mai multe demersuri, dar apa fiind în subordinea Consiliului Județean… Orașul Hațeg a fost în Opoziție. Nu s-a făcut nicio investiție în cei 3 ani și jumătate de către compania de apă și nici nu s-au dat bani de la Consiliul Județean pentru investiții. Vreau să vă spun că am făcut demersuri pentru a schimba această conductă, dar nu s-a ținut cont de ele. Apa care se pierde este plătită de cetățeni. Anul trecut, orașul Hațeg a fost singurul oraș din județ care din cota TVA care pleacă de la Hațeg a primit ZERO lei pentru dezvoltare, pentru că sunt primar PNL. Nu știu dacă este necesar ca locuitorii din Hațeg să suporte acest lucru doar că m-au ales pe mine timp de două mandate și nu au fost alocați bani de la bugetul județului. Compania de apă din subordinea Consiliului Județean ar putea fi amendată de Direcția de Sănătate Publică. Cei de acolo puteau să se sesizeze până acum, pentru că în fiecare săptămână vin și ridică probe de apă, atât din oraș, cât și din stația din afara orașului, dar nu au făcut-o” a declarat la Digi 24, Marcel Goia, primarul orașului Hațeg.

Direcția de Sănătate Publică nu se deranjează să ia măsuri pentru că apa care curge prin această conductă este improprie consumului uman.

Apaprod, firma care administrează conducta, este în subordinea Consiliului Județean, nu a fost deranjată de DSP.