Exista numeroase tipuri de implant dentar. Iata care se potriveste situatiei tale!

Utilizate pentru prima data in anul 1952, implanturile au fost inventate de catre medicul suedez Branemark, in momentul in care acesta a descoperit calitatile biotrope ale titanului. De atunci, tehnologia a evoluat considerabil si, in momentul de fata, exista nenumarate tipuri de implant dentar.

 

In cele ce urmeaza, vei descoperi diferite clasificari ale implanturilor, realizate in functie de forma, dimensiune, suprafata de contact cu osul, atasarea coroanelor dentare si a momentului in care acestea sunt inserate. Fiecare tip de implant este disponibil in cadrul Clinicilor Dental Excellence, unde vei avea parte de servicii de top la preturi incredibil de avantajoase.

 

Clasificare in functie de forma

 

Implanturile au fost folosite de mai bine de 50 de ani, timp in care s-a experimentat cu diferite forme. Preferatul ramane un implant dentar sub forma conica, acesta oferind nenumarate avantaje si fiind cel mai popular model de-a lungul timpului.

 

Clasificare in functie de dimensiune

 

Confortul oferit de un implant dentar depinde si de cat de compatibil este acesta cu osul pacientului. Din acest motiv, este important ca medicii sa aiba la dispozitie o gama variata de lungimi si diametre pentru a alege implantul potrivit. Descopera, in continuare, cum sunt clasificate implanturile in functie de dimensiunea lor!

 

  1. Mini-implanturi. Extrem de subtiri, cu grosimea de 1.8-3 mm, mini-implanturile sunt utilizate drept implanturi provizorii, precum si in zonele foarte inguste.
  2. Implanturi clasice. Cu o grosime de 3-5 mm si o inaltime de 15 mm, acestea reprezinta cel mai popular model de implanturi. Sunt recomandate pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa, dar si pentru sustinerea lucrarilor protetice fixe.
  3. Fast & Fixed. Acestea se folosesc in zonele anatomice cu os dur. In plus, pe acestea se poate atasa imediat o lucrare fixa provizorie.
  4. Recomandat pentru pacientii a caror cantitate de os alveolar nu poate sustine o lucrare fixa, un implant zigomatic are dimensiuni mari, se insereaza deasupra osului maxilar si se ancoreaza in oasele pometilor.
implant dentar

Clasificare in functie de suprafata de contact cu osul

 

In acelasi mod in care s-a experimentat cu forma implanturilor au fost efectuate diverse incercari in ceea ce priveste suprafata acestora. Prin intermediul lor, specialistii au ajuns la concluzia ca cele mai recomandate tipuri sunt cele care beneficiaza de suprafete cu un grad ridicat de rugozitate.

 

In plus, producatorii ofera diferite tehnologii de tratare a unui implant dentar, datorita carora suprafata acestuia ajunge la gradul optim de rugozitate, motiv pentru care celule osoase se pot dezvolta in zona de contact. Astfel, implantul poate fi integrat cu succes in os.

 

Clasificare in functie de atasarea coroanelor si de momentul atasarii

 

Principalul motiv pentru instalarea unui implant dentar este ca acesta sa inlocuiasca dintele lipsa cu o coroana dentara. In functie de marimea lucrarii, exista doua modalitati de fixare a coroanei, mai exact cea realizata prin cimentare si cea facuta prin insurubare.

 

In general, coroana se ataseaza dupa o perioada de 3-4 luni, insa exista si situatii in care se recurge la metoda incarcarii imediate a implanturilor, caz in care se folosesc coroane provizorii sau lucrari de tipul Fast & Fixed.

 

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre fiecare tip de implant si sa obtii recomandari specifice pentru situatia ta, nu ezita sa accesezi platforma online a Clinicilor Dental Excellence. Doar astfel, vei putea face o alegere informata si te vei bucura de servicii de calitate superioara