Vlad Plahtoniuc, Președintele Partidului Democrat din Republica Moldova a fost ținta unui asasinat plănuit de Moscova. Autoritățile moldovene au dejucat planul de asasinat și au reținut mai multe persoane.

Inspectoratul General al Poliției din Republica Moldova a confirmat, sâmbătă, că liderul Partidului Democrat, Vlad Plahtoniuc, a fost ținta unui plan de asasinat ce urma să fie pus în aplicare de o grupare infracțională internațională, potrivit Unimedia.info.

Tentativa de asasinat a fost dejucată de autorităţile de la Chişinău cu ajutorul colegilor din Ucraina.

Membrii grupării fuseseră condamnați pentru infracțiuni deosebit de grave. Aceștia au stabilit ținta și locul unde trăiește politicianul moldovean. Asasinatul urma să fie comis prin împușcare sau cu ajutorul unor grenade, iar ținta ar fi fost automobilul lui Plahotniuc ori clădirea unde urma să intre acesta.

Conform procurorilor moldoveni, cei care urmau să execute asasinatul au primit un avans de 100.000 de dolari, în total aceştia trebuind să primească 200.000 de dolari.

Dintre cele opt persoane reținute în acest caz de poliția moldoveană, șase sunt cetățeni ai Republicii Moldova care dețin și alte cetățenii, iar celelalte două sunt cetățeni ucraineni. Potrivit sursei citate, asasinatul ar fi fost comandat de două persoane, cetățeni moldoveni, dintre care una se află la Moscova.

În cadrul anchetei au fost descoperite și confiscate patru aruncătoare de grenade, două pistoale cu amortizor, aparatură radio, telefoane de unică folosință, computere și acte.

În paralel, în Ucraina au fost reținute nouă persoane, dintre care două sunt luptători care au participat la acțiuni armate în Donbas.