Evacuare de urgenţă la Tribunalul Bucureşti din cauza unui deţinut suspect de coronavirus

Alertă la Tribunalul Bucureşti după ce un deţinut a anunţat că este suspect de coronavirus. Bărbatul fusese adus în boxa acuzaţilor încă de la ora 08.30 dimineaţa. După trei ore, judecătorul a aflat că acesta ar putea fi infectat cu coronavirus. Însă şedinţa de judecată a continuat fără probleme. După circa 15 minute, magistratul a dispus evacuarea sălii de judecată după ce a primit o informare din partea unor persoane de la Tribunal.

Bărbatul a fost adus în sala de judecată în jurul orei 8,30, deşi la dosar exista un referat prin care se preciza că este suspect de coronavirus întrucât a fost vizitat în arest de soţia sa care venise din Italia.

Potrivit avocaţilor prezenţi în sala de judecată, bărbatul ar fi spus că el este suspect de coronavirus. Cazul său trebuia judecat în lipsă. Abia când judecătorul a ajuns la dosarul său, a constatat suspiciunea. Însă şedinţa a continuat iar după circa 15 minute, brusc, după ce a fost informată, judecătoarea a dispus supendarea de urgenţă a şedinţei şi evacuarea sălii 139 de la Tribunalul Bucureşti.

„La TB secția penala (sala 139) ne-a suspendat ședința pe motiv de coronavirus. A fost adus un arestat care avea referat de la medic că e suspect de coronavirus.”, se arată în postarea de pe un grup privat a unui avocat.

Şedintele de la secțiile Penale ale Tribunalului București au fost suspendate pentru a se verifica dacă unul dintre cei judecați într-un dosar penal este sau nu suspect de infestare cu COVID-19.

Președintele Tribunalului București ar fi transmis o cerere la Administrația Națională a Penitenciarelor prin care solicită informații oficiale legate de prezența bărbatului arestat care ar fi susupect de infestare cu coronavirus și care a fost adus la instanță.

Între timp, personalul de la curăţenie s-a apucat să dezinfecteze sala de judecată. La această oră, şedinţa de judecată în sala 139 este în continuare suspendată.