Euro a explodat din cauza crizei politice. E cea mai mare cotaţie din istorie!

Euro a explodat din cauza crizei politice. E cea mai mare cotaţie din istorie!
loading...

Criza politică creată de PSD prin demisia primului ministru al României, Mihai Tudose, prăbuşeşte moneda naţională. Euro a atins cea mai mare valoare din istorie.

Euro a urcat cu 0.67% de pe o zi pe alta, cursul interbancar plasând moneda europeană la 4.6565 lei, faţă de valoarea anunţată ieri de BNR, de 4.6256 lei.

Este cea mai mare devalorizare a leului faţă de moneda europeană. Toate firmele care fac importuri cât şi românii care au rate în euro şi chirii în moneda europeană, vor scoate mai mulţi bani din buzunar ca urmare a deprecierii masive a monedei naţionale.

Dobânzile Robor rămân ferme pe poziţii, Robor la 3 luni rămânând la 1,98%, în timp ce Robor la 6 luni fiind de 2,22%.

Bursa a deschis în scădere, la ora 11:30 indicele BET înregistrând un minus de 0,51%, în timp ce BET-FI a scăzut cu 0,94%, iar BET-NG cu 0,50%.

În afară de Transelectrica, toate companiile listate în indicele BET au înregistrat scăderi, cea mai mare fiind marcată la Transgaz, de 0,96%, urmat de BRD, cu 0,73% şi Banca Transilvania, cu 0,65%.

Categorii: ECONOMIE

Autor

recentNEWS.ro

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro

Scrie un comentariu

<

two × two =