TVR nu va transmite Campionatul European de Fotbal din 2016, pentru că nu mai are bani să plătească drepturile TV. Dolce Sport va transmite în exclusivitate în România, meciurile de la Euro 2016.

Politica falimentară Stelian Tănase îi văduvește pe majoritatea microbiștilor de posibilitatea de a urmări la tv,meciurile de la Euro 2016.

TVR a pierdut drepturile tv pentru că nu a avut bani să le achite către EBU. Astfel că televiziunea Dolce Sport a cumpărat integral drepturile tv și va transmite cele 51 de partide de la Campionatul European de Fotbal, găzduit de Franța în perioada 10 iunie -10 iulie 2016.

„Această achiziţie se alătură în mod firesc celorlalte mari competiţii cu care ne-am obişnuit telespectatorii. Ne-am dorit această competiţie şi am cumpărat-o direct de la forul european pentru a oferi românilor cel mai mare eveniment fotbalistic al anului 2016, la care sperăm să participe şi Naţionala condusă de Anghel Iordănescu”, a declarat Vlad Enăchescu, directorul general al Dolce Sport.

Cum Dolce Sport este recepționat de maxim 30% din români, cea mai mare parte a microbiștilor nu vor putea să vadă la tv, meciurile de la Euro 2016.

TVR  va transmite toate partidele din preliminariile Euro 2016, cea mai recentă fiind cea de duminică, 29 martie, de la Ploiești, cu Insulele Feroe, câștigată de tricolori cu 1-0.