Premierul Victor Ponta a anunțat că l-a numit pe Eugen Teodorovici, în funcția de Ministru al Finanțelor Publice, în locul lui Darius Vâlcov. Iar în locul locul acestuia la Fonduri Europene va fi preluat de Marius Nica, secretar general la Ministerul Muncii.

Eugen Teodorovici lasă Ministerul Fondurilor Europene pentru cel al Finanțelor Publice. Luni, Teodorovici va depune jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, în prezența Președintelui Iohannis.

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetar de DNA pentru fapte de trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

Teodorovici, în prezent Ministru al Fondurilor Europene, va fi în locuit de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii.

Marius Nica, 34 de ani, este fostul director de cabinet al Rovanei Plumb de la Ministerul Mediului şi consilier al acesteia încă de pe vremea când Plumb era europarlamentar. Fost ofiţer de armată cu atribuţii în domeniul informaţiilor, absolvent al Academiei Naţionale de Informaţii a SRI, Nica a fost preluat de Rovana Plumb în toate instituţiile publice unde a fost numită. Până acum, Nica a deţinut funcţia de secretar general al Ministerului Muncii.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că Eugen Teodorovici şi Marius Nica vor depune, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în calitate de miniştri ai Finanţelor, respectiv Fondurilor Europene.