Senatorii şi deputaţii îşi vor pierde mandatul dacă părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi în Parlamentul României. Iniţiativa legislativă aparţine noii formaţiuni politice, PNR.

Noua Românie a depus la Parlament un amendament la legea privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, prin care doreşte ca senatorii şi deputaţii care părăsesc partidul pe listele căruia au fost aleşi parlamentari, să îşi piardă mandatul.

Liderul PNR, Sebastian Popescu susţine că principalul scop al acestei modificări legislative este combaterea traseismului politic.

PNR consideră că este normal şi moral să îţi pierzi mandatul dacă pleci din partidul pe listele căruia ai fost ales. Iar mandatul să revină următorului aflat pe listă. Dacă nu te mai regăseşti în acel proiect politic pleci şi pierzi şi ce ai câştigat atunci când ai candidat în numele respectivei formaţiuni. În acest fel se stopează traseismul politic şi se orpesc jocurile politice şi de culise cu răsturnări de guverne şi majorităţi create artificial în Parlament şi nu rezultate în mod democratic în baza votului românilor“, a declarat Sebastian Popescu pentru recentNEWS.ro.

În prezent, dacă un deputat sau un senator părăseşte o formaţiune politică fie prin demisie sau excludere, rămâne parlamentar independent până la finalul mandatului şi se poate reînscrie în alt partid.

În actualul Parlament al României sunt senatori şi deputaţi care s-au perindat pe la mai toate partidele politicie, fiind adevăraţi traseişti politici. În funcţie de interese, au schimbat partidul ca pe ciorapi dar au rămas cu mandatul.

PNR are în prezent 30 de Organizaţii Locale dintre care patru sunt în Diaspora: Marea Britanie, Spania, Italia şi Germania.

Poţi să te alături echipei PNR, doar dacă ai 18 ani şi în ultimii 7 ani nu ai mai fost membru în alt partid. PNR este primul şi singurul partid din România care nu acceptă traseişti politici.

PNR este cel mai modern partid din România. Înscrierea se face doar online pe site-ul oficial, iar cotizația anuală de 60 lei  se achită doar prin bancă, o dovadă de transparență totală.

Înscrie-te în Noua Românie și ia parte la adevărata schimbare a țării.   

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.