Este tigara electronica o alternativa mai sanatatoasa fata de tigara clasica?

Adicția față de nicotină a depășit de mult stadiul de subiect tabu în viziunea societății, ceea ce înseamnă o mai mare înțelegere și deschidere față de persoanele fumătoare, dar și o diversitate de opțiuni. Deși încă sunt considerate periculoase, țigările nu sunt interzise pe piață, însă se dorește înlocuirea acestora cu dispozitive mai puțin nocive și care au în componența lor factori mai puțin deranjanți și mai ușor acceptați de către cei din jur.

Țigara electronică sau e-tigara este unul dintre aceste dispozitive substitutive ale țigărilor normale care dispun de o cantitate asemănătoare de nicotină, dar care prezintă o mai mare serie de avantaje.

Avantejele tigarii electronice

Lipsa fumului neplăcut din țigările electronice le face mult mai îndrăgite, dar și aspectul care nu le corelează cu o țigară propriu-zis chiar dacă aceasta, în mare parte, înlocuiește funcțiile țigărilor. Considerată mult mai puțin periculoasă decât țigările din tutun, e-țigara nu conține gudron și nici nu expune persoana care vapează la gazele nocive eliberate de fumul de țigară. Vapatul produce același efect relaxant și plăcut pentru utilizatori, dar nu creează disconfort pentru cei din jur deoarece mirosul este unul chiar plăcut.

Multitudinea de arome din țigara electronică oferă, pe o parte acest miros plăcut și, pe de altă parte, posibilitatea de a alege din o gamă variată, ceea ce utilizatorului i se potrivește cel mai bine. Aceste arome sunt concentrate într-un cartuș de lichid care, încălzit fiind de un vaporizator alimentat prin baterie, emană acel fum dens și cu miros deloc deranjant.

Studiile susțin afirmația conform căreia țigăra electronică este mai puțin nocivă decât țigările din tutun și consideră ca fiind o variantă mai bună decât inahalatul fumului de țigară, în cazul în care nu se poate renunța complet la această adicție. Pe de altă parte, populația fumătoare o consideră, de asemenea, o variantă mai bună din punct de vedere al sănătății, dar uneori neacceptată tocmai datorită dependenței pe care substanțele nocive din tutun le oferă fumătorilor.

Renuntati la fumat sau alegeti alternative mai sanatoase

Dacă sunteți adeptul unei schimbări spre bine a stilului de viața prin care să renunțați, cel puțin la o parte din substanțele care vă pot cauza probleme grave de sănătate, care pot genera îmbătrânirea prematură a aspectului fizic și care scad speranța de viață, puteți apela la un astfel de dispozitiv fără a avea temerea că nu veți găsi cartușele de lichid necesare utilizării. În ultima perioadă, s-au răspândit persoanele care comercializează astfel de produse, tocmai pentru ca s-au înmulțit persoanele care utilizează e-țigările.