Statisticile spun că în ultimii ani s-au înregistrat cele mai puține divorțuri. Motivele pot fi atât de diverse, dar cert este că totul pare să fie în sens bun. Un aliat al celor care își bănuiesc partenerul/partenera este detectivul particular. Într-un timp foarte scurt acesta poate aduce la cunoștința solicitantului adevărul din spatele unor bănuieli. Mai mult decât atât, serviciile acestora pot viza chiar și supravegheri premaritale, pentru că oricâtă convingere ar exista pentru a face marele pas, o dovadă în plus nu strică.

Este legal să apelezi la un detectiv pentru a cere supravegherea unei persoane sau chiar filajul? O astfel de activitate este limitată de drepturile la viața privată. Nu va presupune microfoane montate și filmări în spațiul intim. În orice caz, există metode pentru a dovedi infidelitatea sau comportamente imorale, pentru a dezvălui realul caracter al unei persoane.

Cum își desfășoară activitatea un detectiv particular

Sunt multe ore de supraveghere, de atenție sporită, altele de urmărire la propriu. În acest sens vor fi necesare echipamente performante, dar va fi nevoie și de talent. În unele cazuri se realizează și investigații cu scop de obținere a unor informații, fiind necesare surse de încredere în acest sens. Desigur, pentru a activa în domeniu, pentru a ști care este și limita legii privind intimitatea unei persoane detectivul trebuie să fie licențiat și să acționeze responsabil. De aceea nu oricine poate fi angajat cu rol de detectiv și există și agenții specializate.

Pentru că destul de des munca de detectiv este una în mișcare, aceștia sunt dispuși la deplasări. Cel pe care îl urmăresc poate părăsi orașul, poate avea un program surprinzător, motiv pentru care detectivul are mai multe șanse de a finaliza misiunea dacă urmărește ținta oriunde. Astfel de practici au dus în cele din urmă la o listă de servicii tot mai extinsă. Așadar nici nu este de mirare că acum serviciile de acest gen vizează orice oraș din țară. Un detectiv particular Suceava poate continua misiunea chiar dacă presupune să ajungă, fiind pe urmele celui supravegheat, și în alt oraș.

Detectivul începe misiunea în funcție de cerințele solicitantului. Își va desfășura supravegherea, filajul în funcție de tipul de situație. Poate fi vorba de verificarea fidelității, de persoane disparute, de informații despre patrimoniu ce trebuie aflate și multe altele.

Acest gen de serviciu se poate adresa chiar și celor din zona business. Sunt la fel de frecvente cererile ce țin de cei care își suspectează angajații sau cercetează piața competițională. A devenit un „instrument” eficient pentru cei care doresc să aibă informații despre cei mai mari competitori pe nișa lor, pentru cei care nu au încredere în propriii angajați sau colaboratori. Astfel, serviciile unui detectiv pot merge până la a fi sub acoperire parte dintr-o echipă, căutând probe care să ducă la sursa de scurgeri de informații spre exemplu.

Cazuri populare, poveștile de dragoste

Detectivul acționează legal, doar pe spațiul public, dar probele pe care le adună pot fi folosite chiar și în instanță. De aceea, unii cer în mod expres probe pentru un proces de partaj sau chiar și custodie. Multe dintre cazuri sunt povești de dragoste, ce au la bază gelozia și nesiguranța. Relațiile la distanță sau cazurile celor plecați la muncă în străinătate, care trăiesc în două lumi, cu familie lăsată în urmă sunt câteva exemple de context în care detectivul particular este contactat.

Ce trebuie să știe cei care au de gând să ajungă la o astfel de colaborare este că totul are un temei legal. Agenția la care apelează trebuie să ofere discreție, confidențialitate și totul pe baza unui contract ce stabilește clar termenii de colaborare. Mai ales dacă probele ce rezultă din această misiune se doresc a fi luate în considerare în instanță, este important să de demonstreze cadrul legal prin care au fost procurate.

Din fericire pentru doritori prețurile unor astfel de servicii sunt destul de accesibile. Depinde și de termenii anume, de timpul alocat unei misiuni, deplasări etc. În orice caz, agențiile de profil au devenit tot mai populare, astfel că în funcție de specificul misiunii și prețurile sunt variate. Mulțumirea și liniștea de a fi descoperit ce se întâmplă cu adevărat nu pot fi contorizate prin prisma aspectului financiar, deci se poate spune că merită pe deplin o astfel de investiție.