Premierul Turciei, Binali Yildirim, a anunţat, în jurul orei 12:20, că lovitura de stat încercată vineri noapte a eşuat şi că cei care dorit schimbarea regimului politic prin forţă a fost o organizaţie militară paralelă.

Noul bilanţ al victimelor este de 265 de morţi, 1440 de răniţi, iar 2.839 de persoane au fost arestate.

entativa de lovitură de stat militară din Turcia s-a soldat până în prezent cu 265 de morți și 1.440 de răniți, a anunțat sâmbătă în timpul unei conferințe de presă la Ankara premierul turc Binali Yildirim

Prim-ministrul de la Ankara susţine că situaţia este „sub control deplin”, că arestările vor continua şi că „toate măsurile legale vor fi luate contra celor care au încercat să discrediteze naţiunea turcă”.

Binali Yildirim susţine că la originea tentativei de lovitură de stat din Turcia este clericul musulman Fethullah Gulen, un fost aliat devenit adversar al lui Recep Erdogan.

Premierul turc, Binali Yildirim, a ameninţat că orice ţară care îi oferă protecţie lui Fethullah Gulen, principalul adversar al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, va fi „în război” cu Turcia, o referire la Statele Unite, unde locuieşte clericul musulman turc.

Turcia se va considera în război cu orice țară care îl va ajuta pe clericul musulman Fethullah Gulen, a avertizat sâmbătă premierul turc, Binali Yildirim

Autoritățile de la Ankara susțin că adepții lui Gulen, care s-a autoexilat în SUA de mai mulți ani, sunt în spatele tentativei de lovitură de stat începută vineri seară.

El mai este acuzat de administrația președintelui Recep Tayyip Erdogan că încearcă să construiască ‘o structură paralelă’ în armată, justiție, mass-media și învățământ pentru a prelua puterea în Turcia, acuzații negate de Gulen.