Englezii spun că România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin COVID 19

Codaşi la vaccinare dar campioni la imunizare. Un studiu realizat de Școala de Igienă și Boli Tropicale din Londra, citat de cotidianul The Times, a stabilit că România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boala COVID-19. 

România are cea mai ridicată rată de imunizare din Europa obținută în urma trecerii prin boală – 70% – în timp ce Norvegia are cea mai mică rată – 3%.

Studiul a estimat că există încă un potențial pentru 300.000 de noi decese și alte 900.000 de internari în spital, din cauza COVID-19 în Europa. 70.000 dintre aceste decese ar putea fi în România.

„Povestea pandemiei este că incidența cu adevărat mare a infecțiilor a fost la grupele de vârstă mai tinere și, totuși, impactul a fost observat cu adevărat la grupa de vârstă cea mai în vârstă, așa că, în ciuda nivelurilor foarte ridicate de imunitate naturală din România, există încă destui oameni expuși la o posibilă infectare, din cauza faptului că nu s-au vaccinat„, afirmă Lloyd Chapman, unul dintre autorii studiului.

Marea Britanie este țara europeană care s-ar afla cel mai aproape de finalul pandemiei, datorită combinației dintre numărul de persoane vaccinate și trecute prin boală, care este la un nivel ridicat.

În cazul în care toate restricțiile și vaccinările s-ar opri astăzi, autorii studiului estimează că Anglia ar avea 10.000 de decese, comparativ cu 114.000 Germania.