În orașul britanic Birmingham a fost dezvelită o pictură murală cu chipul cunoscutului artist Ozzy Osbourne. Osbourne s-a născut în Birmingham, iar acesta a fost modul în care britanicii au dorit să celebreze aniversarea vârstei de 74 de ani pentru cunoscutul cântăreț.

Pictura murală a fost realizată de artistul Robbie Jeffcott, care a dezvăluit că a lucrat timp de trei zile, câte 15 ore, pentru a reuși. Ea este situată în Custard Factory din centrul orașului Birmingham, un complex creativ și de afaceri în care sunt multe cafenele, baruri și spații de lucru.

“Pictez doar oamenii pe care îi apreciez cu adevărat. Ozzy este doar o legendă vie, probabil cel mai cunoscut muzician emblematic care provine din Birmingham. Am primit doar feedback bun de la el în legătură cu pictura. Dacă oamenii vor face fotografii pentru a mă eticheta pe Instagram va fi foarte bine”, a spus Robbie Jeffcott.

Anterior, Jeffcott, care a studiat arta plastică la Universitatea Westminster, i-a mai pictat și pe Eminem, Ammy Winehouse și Jimi Hendrix.

Născut în Birmingham, Ozzy Osbourne nu a uitat niciodată de unde a plecat și a vorbit întotdeauna despre acest loc ca fiind casa sa. “Nu am șansă să merg să văd Birmingham foarte des. Nu am încercat să îmi ascund niciodată accentul și nu am negat niciodată că sunt din Birmingham. Sunt absolut mândru de ceea ce am făcut cu viața mea. Urmați-vă visele pentru că ele devin realitate uneori. Sunt doar un tip din Birmingham care a fost binecuvântat că am avut fani atât de dedicați”, a afirmat Ozzy Osbourne într-un interviu din 2019.

De altfel, Birmingham este și orașul în care Osbourne a înființat trupa Black Sabbath în 1968 alături de Tony Iommi, Geezer Butler și Bill Ward.

Ozzy Osbourne, unul dintre cei mai cunoscuți artiști de heavy metal

Ozzy Osbourne este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de heavy metal din istorie. În total, albumele sale cu trupa Black Sabbath și cele solo au fost vândute în peste 100 de milioane de exemplare. Ozzy Osbourne a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame din postura de membru al trupei Black Sabbath. De asemenea, în UK Music Hall of Fame a fost introdus atât ca artist solo cât și ca membru al Black Sabbath.

Ozzy Osbourne mai este cunoscut și pentru faptul că, începând cu anii 2000, a devenit un star al unui reality show difuzat de MTV, denumit The Osbournes, care s-a bucurat de o popularitate uriașă. El a dat naștere unei tendințe în domeniu și ulterior mai multe celebrități au avut propriul reality show. Apoi, artistul a început un nou reality show, denumit Ozzy & Jack’s World Detour.

Pe lângă aceste reality show-uri, faima pe care o are a dus și la apariția unui joc de păcănele online. Este vorba despre jocul Ozzy Osbourne, care are recenzii foarte bune și face parte din categoria de sloturi recomandate de Cazino Pe Net. Jocul a fost creat de compania NetEnt în 2019, oferă posibilități de câștig maxim de până la 2.500 ori miza, are rotiri suplimentare, iar printre simboluri sunt Ozzy și alte detalii din cariera sa. Jocul e apreciat atât de fanii muzicii sale și nu numai, având o grafică foarte bună și o coloană sonoră excelentă.

În cariera solo, Ozzy Osbourne a lansat 13 albume muzicale, dintre care ultimul apărut în 2022, cu numele Patient Number 9. Alături de trupa Black Sabbath a lansat 9 albume din 1970 încoace, ultimul apărând în 2013, cu numele 13. Ozzy a marcat industria muzicală și rămâne unul dintre cei mai cunoscuți artiști rock din istorie.