Finala Eurovision România 2015 se va organiza la Craiova, întrucât primarul de la Cluj, Emil Boc a fost dezinteresat să găzduiască evenimentul. Astfel că pe 8 martie, Sala Polivalentă din Craiova va găzdui în premieră Selecția Națională Eurovision.

La solicitarea deputatului PSD, Aurelia Cristea, directorul TVR, Stelian Tănase a răspuns de ce Eurovisionul nu s-a organizat la Cluj, ținând cont de faptul că în octombrie a fost inaugurată cea mai mare sală polivalentă din România și că municipiul este Capitala Europeană a Tineretului în 2015.

În urma întrebării referitoare la Finala nationala a competitiei Eurovision, adresată miercuri, 4 februarie 2015, conducerii TVR, si a întâlnirii pe care am avut-o, ieri, cu domnul Stelian Tănase, președintele Consiliului de Administrație TVR, am aflat următoarele lucruri: doar Timişoara, Craiova şi Târgu Mureş au intrat în competiţia aceasta, pentru că studiourile teritoriale de acolo au trimis oferte pentru organizarea evenimentului. Studioul teritorial TVR Cluj NU a trimis nici o ofertă din cauza faptului că autorităţile locale NU au fost interesate.

Mai exact, primarul Emil Boc, supărat că nu poate vocaliza șlagărul „Puşca şi cureaua lată, ce salarii şi sporuri aveaţi odată” în finala Eurovision, nu a dat curs solicitării de a se întâlni cu directorul Romeo Couţi şi cu membrii conducerii TVR Cluj pentru a discuta despre organizarea finalei Eurovision în Cluj, în anul în care municipiul e Capitală Europeană a Tineretului!

”Aşadar, în timp ce Emil Boc era ocupat cu întâlniri de taina cu proaspăt arestata Elena UDREA, pentru a-și sinconiza declarațiile privitoare la actele de corupție ale miniștrilor cabinetului Boc, proiectele Clujului erau neglijate. Şi, apoi, culmea tupeului, tot edilul nepăsător îşi pune finul să găsească vinovați imaginari pentru ceea ce el nu vrea să facă! Emil Boc este o mascotă, nu este capabil să organizeze un astfel de concurs la Cluj, fiind potent doar în cazul unor populisme ieftine care l-au lansat de revelione în industria muzicală a comunității noastre! Ţin, pe această cale, să o felicit pe Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, pentru că a reuşit să îşi mobilizeze resursele pentru a câştiga competiţia! Sunt absolut convinsă că, dacă ar fi existat o bună colaborare instituțională şi o reală preocupare pentru promovarea Clujului, acesta ar fi putut câștiga competiția. Acum, însă, nu ne rămâne decât să ne pregătim pentru gala de anul viitor”, precizează deputatul Aurelia Cristea.

Până atunci, Clujul pierde ocazia de a organiza, în cadrul proiectului Capitală Europeană a Tineretului 2015, un eveniment special, finala naţională a Eurovisionului. Cât despre domnul Boc, pierde şi domnia sa ocazia de a-şi mai exersa vocalizele pe scenă….Dar asta nu cred că e o pierdere pentru comunitate.