Elina Svitolina s-a declarat şocată de accidentarea suferită de Mihaela Buzărnescu în partida de la Montreal. Ucraineanca a dat dovadă de compasiune, fiind apreciată pentru gestul său în acele momente.

A plouat un pic, dar nu cred că din cauza condițiilor terenului s-a accidentat. Și-a sucit glezna, nu a alunecat. Am fost șocată să o văd cu asemenea dureri. Nu știam ce să fac pentru a o ajuta. E cea mai gravă accidentare pe care am văzut-o în carieră. Glezna creștea și se înroșea”, a spus Svitolina în cadrul conferinței de presă.

În game-ul 7 al setului decisiv, Buzărnescu a călcat strâmb și a suferit o accidentare la glezna dreapta. Românca a început să plângă și să urle pe teren, iar Svitolina i-a adus rapid o pungă cu gheață iar mai apoi i-a ţinut umbrela întrucât afară începuse să plouă.

La scurt timp după ce meciul s-a încheiat, Svitolina i-a transmis pe Twitter un mesaj emoționant de susținere al lui Buzărnescu.

”Îmi este foarte greu să văd jucătoare care se accidentează atât de rău pe teren. Îi doresc lui Miki Buzărnescu o recuperare rapidă. Rămâi puternică!”, a fost mesajul Elinei.

Accidentarea româncei putea fi evitată: înainte de game-ul 7, arbitrul a coborât din scaun și a purtat un dialog cu Buzărnescu, după ce românca susținea că terenul alunecă din cauza ploii. Aceasta a verificat suprafața de joc și a hotărât că partida poate merge mai departe, chiar dacă Miki îi ceruse apariția celor care puteau șterge terenul cu niște prosoape.

Abandonul Mihaelei Buzărnescu a survenit după două ore şi 20 de minute de joc.