Kevin Anderson a reuşit victoria carierei în sferturi de finală la Kevin Anderson. L-a învins pentru prima dată în carieră pe celebrul Rojer Federer.

Elveţianula câştigat primele două seturi şi în setul trei a avut o minge de meci pe serviciul lui Anderson. Ca prin minune, Kevin Anderson a reuşit să răstoarne soarta setului dar şi a meciului. A câştigat setul trei şi setul patru iar în setul cinci s-a impus cu 13-11, după un meci memorabil, dramatic şi imprevizibil.

Este pentru a doua oară în carieră când Roger Federer pierde un meci la Wimbledon după ce a condus cu 2-0 la seturi. A pățit la fel în 2011, când a fost întors de francezul Jo-Wilfried Tsonga.

Kevin Anderson, în vârstă de 32 de ani, a câștigat 4 titluri de-a lungul carierei, iar cel mai bun rezultat de până acum a fost finala de la US Open 2017, pierdută însă în fața lui Rafael Nadal.

În semifinale, Kevin Anderson va juca cu învingătorul sfertului de finală disputat de Milos Raonic cu John Isner. Graţie calificării în semifinale, Anderson urcă pe locul 6 mondial, cea mai bună clasare a sa din carieră.