Elena Udrea se face că plouă și spune că ”NU ÎȘI MAI ADUCE AMINTE”, dacă în ziua în care afaceristul Gardean Adrian a venit cu geanta de 900.000 de euro la biroul ei din sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, ea era în birou.

De râsul curcilor. Elena Udrea a făcut pe proasta în fața judecătorului, încercând să scape de arestul preventiv.

Elena Udrea a spus judecătorului de la Înalta Curte, joi, la recursul arestului preventiv, că nu își mai aduce aminte dacă în ziua în care geanta cu 900.000 de euro adusă de afaceristul Gardean Adrian.

Procurorii DNA susțin că:La data de 06.10.2011, inculpatul Gardean Adrian şi (…..) s-au deplasat la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având asupra lor suma de 900.000 EURO într-o geantă de voiaj de culoare neagră. Gardean Adrian a intrat singur în clădire, accesul fiind realizat de către Nastasia Gheorghe, şi s-a deplasat la cabinetul secretarului general. Cei doi au intrat singuri într-o sală de şedinţe aflată în vecinătatea biroului, iar Gardean Adrian i-a înmânat lui Nastasia Gheorghe geanta, indicând totodată care este conţinutul acesteia. Nastasia Gheorghe a consultat situaţia alocărilor bugetare pentru cele două societăţi şi a cerut lui Gardean Adrian ca, în contul diferenţei datorate, să încheie un contract de sponsorizare în valoare de 3 milioane RON pentru „Gala Bute” cu o societate administrată de Rudel Obreja. În acest context, Nastasia Gheorghe a afirmat că plata acestei sume reprezintă o problemă personală a ministrului, căreia trebuie să îi găsească o rezolvare. Ulterior, Nastasia Gheorghe a înmânat geanta ministrului Udrea Elena Gabriela, în cabinetul acesteia, comunicându-i provenienţa şi suma care se găsea în interior, şi i-a adus la cunoştinţă înţelegerea referitoare la sponsorizarea societăţii administrate de Rudel Obreja în contul diferenţei.

Avocații Elenei Udrea au încercat și o manevră macabră, spunând că în ziua respectivă aceasta era la înmormântarea mamei lui Băsescu, numai că a uitat să precizeze faptul că aceasta murise deja de un an de zile, mai exact în octombrie 2010. În timp ce Udrea a luat șpaga de 900.000 de euro pe 6 octombrie 2011.

Elena Udrea a fost arestată pentru 30 de zile, pe 25 februarie, de Înalta Curte, în dosarul “Gala Bute”, pentru luare de mită și trafic de influență.