Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute miercuri de către autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României. Cele două românce au fost condamnate definitiv la închisoare cu executare în România. Elena Udrea a născut de curând o fetiţă.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute în Costa Rica şi duse la Tribunalul Penal din San José – Costa Rica unde judecătorii vor decide şi măsurile ce se impun după.

Alina Bica şi Elena Udrea aveau notiţe roşii de urmărire internaţională prin Interpol, ca urmare a condamnărilor definitive primite în România, în dosare de corupţie.

Udrea este condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, în timp ce fostul procuror-şef DIICOT a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu.

Avocatul elenei Udrea, Veronel Rădulescu a declarat, joi dimineaţă, că şansele de extrădare pentru Elena Udrea din Costa Rica sunt minime. Avocatul a declarat că fetiţa fostului ministru a rămas în îngrijirea mamei acesteia şi a lui Adrian Alexandrov.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi dimineaţă, că procedura de extrădare a Elenei Udrea din Costa Rica va parcurge în continuare etapele legale.

Să nu facem din persoana despre care vorbiţi un personaj naţional. Procedura va parcurge etapele legale. Pentru mine nu e un subiect Elena Udrea. Un condamnat e personaj pentru ţară? De ce nu vedeţi la foarte mulţi condamnaţi din străinătate care au acelaşi parcurs. Eu nu fac distincţie„, a declarat Tudorel Toader, la sediul CSM.