Elena Udrea a declarat vineri seară într-un interviu acordat hotnews.ro că Florian Coldea, actualul șef interimar la SRI, este cel care a insistat la Băsescu și Ponta, ca Laura Codruța Kovesi să fie pusă șefă la DNA.

Elena Udrea a făcut dezvăluiri incendiare despre generalul spionilor din România, Florian Coldea pe care-l acuză că se află în spatele campaniei derulate de DNA la adresa ei. Astfel că azi a depus un denunț la DNA, împotriva lui Florian Coldea.

Udrea mai spune că Florian Coldea este cel care i-a cerut lui Ponta și Băsescu, să o numească la DNA pe Kovesi.

„Eu spun că cel care deţine secretele tuturor – şi toţi avem secrete, mai ales cei din presă, din politică. Ale noastre sunt interesante. Și cel care are cheia asupra acuzării cuiva este şi cel care poate determina anumite comportamente la nivelul politicenilor, la nivelul presei sau chiar la nivelul magistraţilor. Evident că vorbim în clar. În spatele unui plan pe care eu îl văd foarte bine aşezat şi care este pus în practică de ceva timp, pas cu pas, şi ce-am aici sunt lucruri pe care de luni de zile eu le scriu… şi constatând toate acestea, se află un om care deţine în acest moment toate aceste secrete, pentru că le are de la mii de oameni, de ofiţeri care le adună. Este şeful actual al Serviciului Român de Informaţii, este dl Florin Coldea. Deci dl Coldea este cel care, în acest moment, deţine această putere, pentru că pe de o parte deţine toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor tuturor, pe de altă parte are o foarte bună relaţie cu dna Kovesi. Şi va spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcţia de procuror DNA…În sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor şi numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe preşedintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruţa Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruţa Kovesi. Adică dl Traian Băsescu evident că o susţinea pe Codruţa Kovesi, dar ea era plecată între timp din ţară. Da. Şi cel care a propus revenirea dânsei a fost dl Coldea. La acel moment, această discuţie – dar, încă o dată spun, a fost un nume pe care şi-l dorea şi preşedintele foarte mult, dar ideea că dansa să se întoarcă de acolo a venit de la Florin Coldea. Nu, eu am spus că eu am fost cea care a discutat cu dl Victor Ponta numirea dnei Codruţa Kovesi. Am spus că propunerea ca dansa să se întoarcă de la Bruxelles a venit de la dl Coldea. Traian Băsescu şi-a dorit foarte mult că Codruţa Kovesi să fie procuror DNA, dar Victor Ponta nu dorea acest lucru. Păi, faptul că Victor Ponta nu dorea era evident şi ştiam de la preşedinte. Dar era evident, pentru că spunea pe toate părţile că nu doreşte. Iar eu am fost cea care a mers la Victor Ponta să discut tocmai numirea Codruţei Kovesi în funcţie. Într-o seară, în 2013, la biroul dlui Victor Ponta, pe care îl are în blocul în care locuieşte. Am discutat atunci cu dl. Ponta şi unul din argumentele pe care le avea, obiecţiile pe care le avea era tocmai faptul că era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele”,a declarat Elena Udrea pentru Hotnews.

Udrea a spus că știe toate aceste informații de la Băsescu, Ponta și Sebastian Ghiță.

Coldea și Kovesi aveau o relație strânsă încă de pe vremea când aceasta era Procuror General al României.