Elena Udrea a vrea să fie liberă de tot. Protejata lui Băsescu spune că s-a săturat de controlul judiciar care implică prezența săptămânală la poliție și că din această cauză presa e tot timpul pe urmele ei.

După ce a scăpat de arestul preventiv și de cel la domiciliu, Elena Udrea face nazuri și vrea să scape și de controlul judiciar.

Elena Udrea a cerut marți, judecătorilor de la Înalta Curte, ridicarea controlului judiciar în dosarul „Gala Bute” pentru că vrea să ducă o viaţă normală, să nu mai fie urmărită şi fotografiată de presă şi paparazzi.

Udrea s-a prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde au fost luate în discuţie măsurile preventive din dosarul „Gala Bute, în care Elena Udrea este judecată pentru fapte de corupţie, alături de Rudel Obreja şi alte persoane.

La ieşirea din sediul instanţei supreme, Elena Udrea a spus că a cerut în principal ridicarea controlului judiciar, pentru că nu se poate menţine o astfel de măsură preventive atâta vreme cât nu există probe că ar fi încercat să împiedice aflarea adevărului sau că ar fi denaturat ancheta.

„Aş vrea doar să nu mai fiu fotografiată non-stop. Când nu sunt paparazzi, sunt câţiva cetăţeni de bine care fac fotografii şi apoi le trimit presei, astfel încât efectiv mă simt vânată. Nu fac nimic mai mult decât face orice om, şi eu mănânc, şi eu merg la toaletă, şi eu dorm, dar nu cred că astea trebuie să fie momente care să fie surprinse cu telefonul mobil, iar apoi să fie date spre publicare”, a declarat Udrea.

Protejata lui Băsescu se află sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, în dosarul „Gala Bute”.

Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată, pe 21 aprilie, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

În 2011, Udrea ar fi cerut şi primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul „Microsoft”, cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu.