Procurorii DNA i-au pus sechestru asigurator pe o parte din bunurile și banii Elenei Udrea, arestat preventiv în 25 februarie, în dosarul Gala Bute, în care este acuzată de luare de mită.

Elena Udrea primește lovitură după lovitură. După valul de denunțuri la adresa sa venit chiar din partea ”prietenilor” cu care a furat, protejata lui Băsescu s-a ales și cu sechestru pe o parte din averea la vedere.

Vineri, Elena Udrea a fost adusă la DNA pentru ca procurorii să-i aducă la cunoștință faptul că i s-a pus sechestru pe avere.

Mandatul de arestare a fost emis pe numele lui Udrea pentru:

– infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec;

– infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA;

– infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani;

– infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea “Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

La DNA au fost duşi vineri, din arest, şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, dar şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, cercetat sub control judiciar.

DNA a pus sechestru și pe averea lui Ion Ariton.

Elena Udrea a fost arestată preventiv pe 25 februarie, în baza unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru 30 de zile, în dosarul “Gala Bute”.

Decizia nu este definitivă, avocațiii Elenei Udrea au făcut recurs, iar cererea se va judeca săptămâna viitoare, tot la Înalta Curte.