Elena Udrea a făcut dezvăluiri incendiare despre cele șapte zile petrecute în arestul Poliției Capitalei. Protejata lui Băsescu s-a plâns colegilor deputați că a fost dezbrăcată în închisoare, că i-a fost luat sutienul și că a fost nevoită să facă duș în condiții insalubre și că la toaletă trebuia să se păzească de șobolani.

Elena Udrea a mers luni în plenul Camerei Deputaților pentru a se apăra în fața colegilor deputați care urmau să voteze cererea DNA cu privire la încuviințarea arestului preventiv în dosarul Gala Bute.

În loc să încerce să-i înduplece pe deputați, Udrea i-a certat spunându-le că prin votul lor din 9 februarie au trimis-o la pârnaie, printre șobolani și gunoaie.

“Vreau să ştiţi ce aţi făcut cu votul din 9 februarie: aţi votat trei cereri de arestare preventivă şi o cerere de reţinere, pe 10 februarie am fost reţinută, iar pe 11 februarie am fost arestată pentru 30 de zile. Am fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, verificată la sânge şi dezbrăcată. Mi-au luat sutienul şi am fost într-o cameră de trei pe trei metri, în care erau patru paturi, câte două suprapuse, apă caldă era doar dimineaţa şi noaptea, iar WC-ul era de tip turcesc, fără uşă, dotat însă cu un duş pe care îl foloseam să tragem apa. Atunci când nimeni nu-l folosea, puneam un pet pe post de capac ca să nu poată veni şobolanii. Pereţii erau scorojiţi, geamul nu se închidea cum trebuie şi era curent. Dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la foen să te usuci, ceea ce-ţi dădea şanse minime la o răceală, dacă nu cumva la o pneumonie sau meningită”, a spus Udrea de la tribuna Camerei Deputaților.

După care, Elena Udrea și-a pus cenușă în cap și a recunoscut că și ea a pus umărul la votarea în Parlament, a noilor coduri penale, care permit abuzuri ale procurorilor.

Dacă eu, pe denunţuri, am putut să stau arestată preventiv o săptămână, acelaşi lucru poate să li se întâmple fiecăruia dintre voi, oricărui român. De aceea, cred că noi avem obligaţia să corectăm aberaţiile născute în aplicarea acestor Coduri care afectează însuşi actul de justiţie. Nu există nimeni în această ţară care să poată spune vreodată că eu,Elena Udrea, am cerut cuiva să procedeze altfel decât cere legea, decât permite legea. Dragi colegi, îmi pare rău că îi dezamăgesc pe unii dintre dumneavoastră, chiar dacă e o metodă care pare să funcţioneze. Nu mă voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune nici rugăciuni, n-ar fi corect nici faţă de mine, nici faţă de dumneavoastră, şi nici faţă de românii care ne privesc”, a mai spus Elena Udrea.

Protejata lui Băsescu a spus în discursul din Camera Deputaților că: Aş fi vrut să vin astăzi în cătuşe în faţa dumneavoastră ca să la puteţi vedea, să le puteţi atinge ca să înţelegeţi mai bine ce se întâmplă. Nu vreau să vedeţi această descriere a faptelor un reproş, din contră, într-o anumită măsură vreau să vă mulţumesc, mi-aţi deschis ochii.

Însă discursul lacrimogen, dramatic și acuzator nu a avut efectul scontat. Deputații au dat undă verde arestării Elenei Udrea, astfel că blonda s-ar putea întoarce marți, în arestul Poliției Capitalei.

În perioada cât a stat în arest preventiv, Elena Udrea a solicitat igienizarea celulei, prin zugrăvirea pereților, aplicarea de tapet și dotarea cu mobilier. Toate costurile cu amenajarea celulei urmând să fie suportate de Elena Udrea.