Traian Băsescu a fost denunțat cu subiect și predicat, la DNA, de cea pe care a protejat-o zece ani de zile. Elena Udrea a scris în denunțul formulat la adresa lui Coldea, că Traian Băsescu a intervenit la șeful SRI ca să oprească la România TV dezbaterea a unui subiect care făcea referire la dosarele penale ale lui. 

În denunțul pe care l-a formulat împotriva lui Florian Coldea și depus la DNA pe 30 ianuarie, Elena Udrea, l-a dat în gât, fără să vrea, pe protectorul ei, Traian Băsescu. Blonda scrie în denunț că președintele a intervenit via SRI, la România TV pentru a se scoate de pe post un subiect aflat în dezbatere la un talk show.

Udrea spune că a fost de ajuns ca Băsescu să dea un singur telefon lui Florian Coldea pentru ca acesta să oprească dezbaterea de la RTV.

”În ultima săptămâna la Cotroceni, pe RTV era o emisiune în care se analizau dosarele penale la care va trebui sa răspundă Traian Basescu. O emisiune de linșaj desigur, dar și de decredibilizare a Președenției. L-a sunat pe Coldea și i-a zis ca își dă seama ce se întâmplă și că dacă nu se potolesc va ieși public sa îl acuze că Ghiță este omul care le face jocurile. RTV-ul s-a potolit imediat, de ce iese psd-istul, la comanda cui? Pentru ca are multe dosare penale cu care este ținut. El mi-a povestit la o cafea la Safe, un bistro pe Barbu Văcăresu, că a fost chemat la audieri și fratele lui și că i-a amenințat pe cei doi, Coldea și Maior că îi împușcă dacă îi fac lui ce i-au făcut lui Traian Basescu cu fratele lui. Evident cred ca exagerat cu împușcatul, dar în rest știu că e adevărat”, scrie Elena Udrea în denunțul depus la DNA.

Luni seară, Băsescu a fost invitat la TVR 1, la emisiunea ”Vorbește Liber”, unde a spus că o susține în continuare pe Udrea: Nu am avut nicio informatie până am plecat din mandat că Elena Udrea ar fi implicată în lucruri ilegale. Gala Bute, până eu mi-am terminat mandatul, doamna Udrea nu a fost chemată să dea explicaţii. Nu voi intra în corul mediatic care se desfăşoară acum la adresa Elenei Udrea, mai ales că mâine acest om se prezintă în faţa judecătorului. Voi respecta comportamentul prin care să nu încerc să influenţez vreo decizie. Orice aş spune despre dosare, i-ar face un deserviciu. […]Am încredere în acest om. Când un judecător va spune că este vinovată, voi recunoaşte indiscutabil această decizieEu o ştiu ca un om care nu minte şi în care poţi să ai încredereAm încredere şi în justiţie, şi în Elena Udrea.

Blonda lui Băsescu mai scrie în denunțul de la DNA că: Acoperirea puterii înseamna și sa ai control asupra presei. În anul 2011 SRI I-a infiintat televiziune lui Ghiță Sebastian. Sub pretextul, altfel corect, ca Vîntu avea probleme cu legea și cu concursul lui Ghiță care l-a înregistrat pe SOV, acesta a fost arestat și Realitatea a fost preluată de Ghiță. A urma un scandal între Ghiță și Elan Schwarzenberg, dar primul avea susținerea serviciului, ca urmare s-a infințat RTV. Pentru a nu crea suspiciuni, s-au dus la Președinție să îi ceara acordul, pe motiv ca democrația va fi mai aparată cu o nouă televiziune. I-am spus Președintelui convingerea mea fermă ca RTV va deveni un post al SRI-ului, al lui Ponta și PSD, desigur anti-Băsescu și anti-Udrea. Așa s-a și întâmplat. L-am întrebat pe Ghiță de ce ma atacă în continuu și cu toate minciunile și mi-a zis ca el nu mai controlează postul, că postul este controlat de Coldea, în sensul în care i-a dat bani să mă atace. Probabil unii dintre cei pomeniți nu vor avea curaj să confirme ceea ce am spus eu, nu vor avea curaj să recunoască. Dar exista mijloace de probă pentru multe dintre cele spuse mai sus. Una ar fi lista cu intrările lui Dorin Cocoș la SRI. Știu ca este un demers complicat, tocmai de aceea mi-am luat ceva timp până am decis să fac acest denunț. Sunt gata sa îl completez. Cred că momentul este foarte important pentru ce se întâmplă de acum înainte în Romania. De aceea trebuie știut adevărul, până la capăt.

Numai că procurorii lui Kovesi au aruncat la coș denunțul Elenei Udrea pe motiv că nu a fost făcut potrivit ”procedurilor”. Astfel că procurorii nu vor ancheta cele dezvăluite de Elena Udrea, de frică, probabil să nu rămână fără șef la SRI, DNA și să-l înfunde pe Băsescu la pușcărie.