După aproximativ trei luni de chin în puşcăria din Costa Rica, în Ajun de Crăciun, Elena  Udrea a primit vestea cea mare: a fost eliberată din închisoare.

Elena Udrea îşi va petrece Crăciunul în braţele logodnicului ei şi alături de fiica lor. Tribunalul Penal din districtul Pavas, situat la periferia oraşului San Jose, a dispus luni seară, eliberarea din arest a Elnei Udrea dar şi a Alinei Bica, arestate în 3 octombrie 2018, la cererea autorităţilor române, în vederea extrădării.

Biroul pentru Evaluare Tehnică şi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Public din Costa Rica a prezentat documente oficiale prin care se arată că România a anulat solicitarea de extrădare.

Tribunalul Bucureşti a revocat, vineri, solicitarea de extrădare pentru Elena Udrea şi Alina Bica din Costa Rica, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de suspendare a executării pedepsei.

Actele privind anularea cererii de extrădare au fost semnate sâmbătă de către Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader şi trimise prin curier special în Costa Rica.