Elena Udrea, proaspăt transferată din Arestul Poliției Capitalei la Penitenciarul Târgșor, este speriată de moarte după ce a primit o amenințare de la un pușcăriaș.

Elena Udrea a primit o scrisoare de amenințare din partea unui pușcăriaș de 42 de ani încarcerat la penitenciarul Colibași.

În scrisoare, bărbatul spune că a primit o comandă de la Sile Cămătaru pentru a o infecta cu virusul HIV pe Elena Udrea. Pușcăriașul spune că Sile i-ar fi oferit 15.000 de euro pentru a duce la bun sfârșit planul.

”Tu ai un duşman care te-a denunţat şi te-a băgat acolo şi e prieten bun cu Sile.Au discutat despre tine şi spunându-i că vrea să te distrugă şi că dacă are pe cineva care să-ţi facă rău. Sile a zis da spunându-i că îi oferă 15 mii să dea ordin să te înţepe cu un ac de sida ca să te distrugă”, i-a transmis deţinutul lui Udrea.

Ruxandra Dragomir a declarat  că:Elena Udrea este speriată. De când a fost mutată la pușcăria de la Târgșor, nu a mâncat nimic. Faptul că este plimbată și oricine se poate apropia de ea, sigur că suntem îngrijorați atât noi, cât și ea. Am vorbit despre acest lucru ieri cu ea și sigur că era nelinștită. Eu sper că va face o plângere. Eu cred că orice amenințare de acest gen trebuie luată în serios. Nu ne putem juca cu astfel de lucruri.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a confirmat că fostul ministru a primit scrisoarea prin care era înştiinţată că un deţinut a fost plătit să o infecteze cu HIV.

Puşcăriaşul încearcă totuşi să o liniştească pe Udrea şi spune că a refuzat să execute comanda primită de la Sile Cămătaru.

Conducerea închisorii s-a autosesizat şi a demarat o cercetare administrativă, pentru a verifica dacă viaţa protejatei lui Traian Băsescu a fost pusă în pericol.

Pe 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul cunoscut sub numele de „Gala Bute”.

Elena Udrea a fost mutată vineri de la Arestul Poliției Capitalei la penintenciarul de femei Târgşor.