O primă imagine cu unul din cei șapte teroriști ISIS uciși după atentatele teroriste de la Paris, au ajuns în mediul online și în presa internațională.

Teroristul a a anunțat, înainte de atacuri, că o să comită actele teroriste. Acesta s-a sinucis în atentatele de la Paris din 13 noiembrie.

Autorii unuia dintre atacurile armate comise vineri noapte în centrul Parisului strigau “Allahu Akbar” (Allah este cel mai mare – n.red.) în timp ce trăgeau cu armele automate.

Martorul, care a povestit ceea ce a văzut printre hohote de plâns, a declarat că se afla împreună cu mama sa în sala de spectacole Bataclan, din arondismentul XI, când mai mulţi indivizi au intrat în forţă şi au început să tragă. Martorul a povestit că i-a auzit de mai multe ori pe autorii atacului strigând “Allahu Akbar” şi că, după o rafală de împuşcături, când se părea că presupuşii terorişti au plecat, a reuşit să fugă şi el împreună cu mama sa.

Un atacator de la sala Bataclan ar fi strigat: “Este pentru Siria” si “Allahu Akbar”.

Într-o înregistrare postată după revendicarea atentatelor de vineri seară din Paris, reţeaua teroristă Statul Islamic îşi îndeamnă adepţii să folosească metode barbare pentru a-i ucide pe toţi duşmanii lui Allah.

„Avem chiar şi otravă, aşa că otrăviţi apa şi mâncarea inamicilor lui Allah”, precizează teroristul.

„Într-adevăr, luptătorilor noştri li s-a ordonat să atace necredincioşii oriunde i-ar întâlni, deci, ce mai aşteptaţi? Avem arme şi maşini disponibile, la fel şi ţinte care să fie atacate”, afirmă, într-o înregistrare video difuzată sâmbătă, un militant al organizaţiei teroriste sunnite.

Simpatizanţii organizaţiilor teroriste au celebrat atentatele de la Paris, soldate cu aproximativ 140 de morţi.

„Parisul arde şi, în curând, toată lumea va simţi amărăciunea”, au transmis prin Twitter aceștia.

terorist paris