Vili Viorel Păun este românul în vârstă de 23 de ani, ucis în atacul armat din Germania. Tânărul lucra de şase ani în Germania, ca şi curier. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul şi anunţă că ajută familia să repatrieze trupul neînsufleţit al tânărului.

Viorel Păun, originar din Singureni, judeţul Giurigiu, lucra de şase ani în Germania. Românul a fost împuşcat de atacator chiar în propria mașină, în timp ce se întorcea spre casă, de la locul de muncă.

Un bărbat de 43 de ani a deschis focul în două baruri cu specific oriental din orașul Hanau, aflat la 25 de kilometri de Frankfurt. Atacatorul s-a dus apoi acasă, și-a ucis mama de 72 de ani și s-a sinucis.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decezul românului şi anunţă că va suporta costurile de repatriere.

În continuarea informațiilor referitoare la atacul armat din Hanau, Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă. Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență„, se arată în comunicatul oficial al Ministerului Afacerilor Externe.

Alături de român, alte opt persoane – mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac – au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau.