Ministru Sănătăţii, Victor Costache a confirmat miercuri noapte, faptul că un bărbat din judeţul Gorj, a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

„În urma testarii persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu cetăţeanul italian dn Rimini, avem primul caz confirmat de coronavirus. Pacientul nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă”, a declarat Costache.

Raed Arafat a declarat că bărbatul va fi transportat cu o izoletă, la Spitalul Matei Balş din Capitală şi va fi supus tratamentului.

Arafat a spus că bărbatul nu prezintă niciun semn de boală, că este în stare bună şi că cei 7 membri ai familiei sale, au intrat în carantină sub pază.

Nu prezintă febră, nu prezintă tuse, nu are simptome.  El va fi transportat la spital şi internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu izonletă au plecat de la Craiova pentru a lua persoana de acasă din Gorj pentru a fi transportat la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. Membrii familiei au fost introduşi în carantină sub pază, timp de 14 zile, apoi vor fi testaţi pentru a se stabili dacă au fost infectaţi„, a declarat Raed Arafat.

Victor Constache a precizat că bărbatul a intrat în contact direct cu italianul de 71 de ani, depistat cu coronavirus. Gorjeanul a mers la vânătoare cu cetăţeanul italian, iar de două zile se afla în carantină la domiciliu.