Trevor Brooks, cunoscut sub numele de Abu Izzadean este autorul atentatului terorist de la Londra, soldat cu șase morți și 30 de răniți, printre care se numără și doi români.

Teroristul a primit interdicția de a părăsi Marea Britanie după ce a fost condamnat pentru terorism.

El fusese arestat în noiembrie 2015, în Ungaria, în localitatea Lokoshaza, la frontiera cu România, unde a prezentat un exemplar din Coran drept carte de identitate pentru a intra în țara noastră.

Izzadean este născut în Hackney, în estul Londrei, pe 18 aprilie 1975, dintr-o familie jamaicană. Este un fost creștin convertit la islamism, la vârsta de 18 ani.

A avut sfertul său de oră de celebritate atunci când a încercat să-l întrerupă pe ministrul John Reid în direct la televiziune. În fața camerelor, Abu Izzadean a urlat că Reid este un „tiran” și un „dușman al islamului”, după care a fost ridicat de serviciul de securitate.

În 2004, la moscheea din Regent Park, a făcut declarații incendiare la adresa Statelor Unite, când armata americană a ocupat orașul Fallujah din Irak.

A refuzat să condamne atentatul de la Londra din 7 iulie 2005, declarând că Tony Blair și George Bush sunt adevărații teroriști, pentru că au invadat Irakul și Afganistanul.

În predicile sale de la moschee, Abu Izzadean a denunțat luptele din Irak, și, după un conflict cu autoritățile moscheii, a continuat să predice în stradă.

A făcut parte din gruparea jihadistă Al-Muhajiroun și a fost purtător de cuvânt al altui grup extremist, Al-Ghurabaa, o organizație interzisă din 2006, din cauza proslăvirii terorismului.

Izzadean era căsătorit și tată a trei copii, cărora le-a interzis să poarte „Poppy Appeal”, simbolul legiunii regale britanice, explicându-le că cine poartă așa ceva „susține uciderea musulmanilor”.

Acesta este momentul când cel suspectat a fi comis atacul terorist de la Palatul Westminster a fost imobilizat pe targă și băgat în ambulanță pentru a fi transportat după ce a fost împușcat de polițiști.

Un bărbat care ar fi de origine asiatică a intrat în curtea interioară a Camerelor Parlamentului britanic și a înjunghiat un polițist la ora locală 14:30. Evenimentul s-a petrecut după ce o mașină a intrat pe trotuarul de pe Podul Westminster și a trecut peste 10 pietoni și cicliști. Imaginea arată că lângă piciorul polițistului din stânga, pe asfalt, se afla un cuțit, aceea fiind arma cu care a fost înjunghiat omul legii.

„Khalid Masood, care avea 52 de ani, s-a născut în Kent pe 25 decembrie 1964, iar anchetatorii cred că în ultima perioadă a trăit în regiunea Midlands Vest. Khalid Masood a utilizat mai multe pseudonime”, a comunicat Scotland Yard.
Khalid Masood nu era vizat de nicio investigație curentă și nu existau indicii că ar fi urmat să comită un atac terorist. Potrivit presei britanice, serviciile secrete l-au monitorizat la un moment dat pe islamist, dar acesta nu a fost considerat periculos.