Zece judecători, patru de la Tribunalul București și șase de la Curtea de Apel București, au ținut-o 191 de zile, la închisoare, în mod abuziv, pe Mariana Rarinca, pe motiv că Livia Stanciu este un munte de moralitate și corectitudine.

Lumeajustitiei.ro dezvăluie numele judecătorilor care au arestat-o timp de șase luni de zile, în mod abuziv, pe Mariana Rarinca, în baza denunțului calomnios făcut la DNA de Livia Stanciu, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Pe 4 iunie 2014, Livia Stanciu merge la DNA, unde face o plângere în care spune că Mariana Rarinca, fosta secretară a soțului ei, o șantajează cerându-i 20.000 de euro ca să nu divulge informații despre familia judecătoarei.

În aceeași zi, sunt repartizați rapid, doi procurori de caz, în speță Iulian Pancescu şi Carmen Damian, care tot în aceeași zi, îi și iau declarație Liviei Stanciu și dispun urmărirea penală a Marianei Rarinca, ascultarea telefoanelor, urmăriea acesteia și punerea unui agent provocator.

Pe 8 iunie 2014, Mariana Rarinca este interceptată în timp ce suna l Antena 3, unde a intrat robotul telefonic.

Pe 9 iunie, la ora 06.00 dimineața, procurorii DNA împreună cu mascații au descins la adresa Marianei Rarinca din Galați, fac percheziții, după care o iau cu duba și o aduc la audieri la DNA București, unde procurorii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore și au propus arestarea preventivă a femeii.

Pe 10 iunie 2014, judecătoarea Manuela Mladin Golea de la Tribunalul București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a Marianei Rarinca în baza solicitării DNA.

Pe 17 iunie 2014, judecătoarea Alina Petronela Mosneagu, de la Secţia a ÎI-a penală a Curţii de Apel Bucureşti respinge contestația formulată de Mariana Rarinca la măsura arestului preventiv.

Pe 3 iulie 2014, Andi Malaliu de la Tribunalul Municipiului București a dispus menținerea arestului preventiv. Același judecător, pe 18 decembrie 2014 a dispus condamnarea Marianei Rarinca la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Mariana Rarinca a făcut contestație la măsura prelungirii arestului preventiv, însă judecătoarea Cristina Carmen Craiu de la Curtea de Apel București i-a respins cererea pe 8 iulie 2014.

Pe 25 iulie 2014, cererea Marianei Rarinca de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu a fost respinsă de judecătorul Răul Alexandru Nestor de la Tribunalul Municipiului București.

Mariana Rarinca contestă pe 28 iulie 2014, decizia dată de judecătorul Răul Alexandru Nestor, însă la 12 august 2014, judecătorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel București, respinge contestația ca nefondată.

Pe 30 iulie 2014, judecătoarea Toader Daniela de la Tribunalul București se pronunță pe legalitatea şi temeinicia măsurii și constată că măsura arestului preventiv este legală.

Judecătorul Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel București a respins pe 12 august 2014, contestația formulată de Mariana Rarinca la decizia Tribunalului din data de 30 iulie.

În ziua în care dosarul a trecut de camera preliminară – respectiv, 26 august 2014 -, judecătorul fondului, Andi Malaliu de la TMB, s-a pronunţat atât pe legalitatea şi temeinicia măsurii, cât şi pe cererea de înlocuire a arestării preventive cu o măsură mai uşoară.

Contestaţia împotriva încheierii din 26.08.2014 a judecătorului Malaliu a fost respinsă, la 5 septembrie 2014, de judecătoarea Corina Dăescu, de la Curtea de Apel Bucureşti.

Înainte de a da soluţia pe fond în dosar, judecătorul Andi Malaliu s-a mai pronunţat pe măsura preventivă la termenele din 22.10.2014 şi 19.11.2014.

Şi aceste ultime două încheieri ale judecătorului Andi Malaliu au fost atacate de Mariana Rarinca, la Curtea de Apel Bucureşti.

Prin încheierea din 6 noiembrie 2014, judecătoarea Corina Ciobanu a respins contestaţia Marianei Rarinca împotriva încheierii TMB din 22 octombrie 2014. Cealaltă contestaţie a vizat Încheierea TMB din 19 noiembrie 2014 şi a fost examinată la 16 decembrie 2014, fiind respinsă de judecătorul Victor Ionuţ Voina.

Pe 18 decembrie 2014, Andi Malaliu de la Tribunalul Municipiului București o condamnă pe Mariana Rarinca la 3 ani de închisoare cu suspendare și dispune eliberarea acesteia din arestul preventiv.

Mariana Rarinca a făcut recurs la decizie și pe 20 mai 2015, judecătorii Risantea Gagescu şi Damian Dolache de la Secţia a I-a a Curţii de Apel Bucureşti,  au achitat-o definitiv și irevocabil pe Mariana Rarinca. Deși procurorul DNA a cerut o pedeapsă mai mare de trei ani și cu executare, la fel a cerut și Livia Stanciu prin întâmpinarea făcută către instanță.

Din cauza plângerii formulate de Livia Stanciu și a anchetei abuzive făcute de procurorii DNA, cei zece judecători au menținut-o în stare de arest preventiv 191 de zile pe Mariana Rarinca doar pentru faptul că aceasta a îndrăznit să-și ceară banii, 108 milioane lei vechi, bani ce reprezentau utilitățile la cabinetul de avocat al soțului Liviei Stanciu cât și drepturile salariale neachitate de cinci ani de zile.

Având în vedere practica instanţelor, arestarea preventivă dispusă împotriva Marianei Rarinca este o măsură ilegală.

În condiţiile în care reclamantul în cursul procesului penal a fost achitat, întreagă construcţie penală edificată împotriva acestuia a căzut, fiind nulă de drept, toate actele de urmărire penală fiind nelegale, inclusiv măsurile restrictive sau privative de libertate“, Decizia nr.700/09.02.2015 a judecătorilor Sorin Pascu şi Cristina Raicea de la Curtea de Apel Craiova.