Doi români au fost răniți miercuri, în atentatul terorist produs la Londra, podul Westminster, în apropiere de Parlamentul Marii Britanii.

Andrei Burnaz şi Andreea Cristea, din Cosntanța, sunt românii răniți în atentat. Potrivit site-ului stirizilnic.ro, cuplul tocmai ce sosise în capitala britanică pentru a sărbători ziua de naştere a tânărului.

În acest moment, Andrei se află în afara oricărui pericol, însă iubita sa e în stare critică.

Deşi nu aveau de gând să petreacă prea multe zile în Londra deoarece se aflau într-un city-break, soarta a făcut ca cei doi constănţeni să se afle în locul nepotrivit la momentul nepotrivit.

Andrei are un picior fracturat şi trei degete rupte, care ulterior au fost puse în gips la spitalul St. Thomas.

În schimb, iubita sa Andreea, a suferit mai multe leziuni iar informaţii concrete legate de starea ei nu au ieşit încă la suprafaţă.

Tânăra a căzut în râu în timp ce maşina la volanul căreia se afla teroristul se îndrepta către bordura pietonală.

romani raniti londraMaterialul şocant o înfăţişează pe femeia din România, care a căzut în râul Tamisa în timp ce maşina groazei se îndrepta către mulţime.

Românca a fost salvată din apele răului, în timp ce alţi trei pietoni au fost ucişi pe loc.

Andreea şi logodnicul ei Andrei tocmai ce visitaseră Catedrala Westminster Abbey şi se îndreptau către Ochiul Londrei când au văzut maşina care se apropia cu o repeziciune ieşită din comun.

Potrivit Scotland Yard, aproximativ 40 de persoane au fost rănite, printre care turişti de origine sud-coreeana, franceză şi română.

Imediat după producerea incidentului şi transferul cetăţenilor români la spital pentru îngrijiri, un reprezentant al Celulei de Criză constituită la nivelul misiunii diplomatice a României la Londra s-a deplasat, de îndată ce a fost posibil, la unitatea medicală în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la starea de sănătate a victimelor şi pentru a acordă asistenţă consularăMenţionăm una dintre cele 2 persoane de cetăţenie română rănite se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urmă incidentului, a fost externată”, se arată în comunicatul oficial al MAE.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord menţine permanent legătură atât cu familia persoanei aflate în stare gravă, cât şi cu cetăţeanul român care a fost externat.

Misiunea diplomatică continuă monitorizarea cazului, menţinând legătură cu unitatea medicală, familia persoanei rănite, precum şi cu autorităţile locale, fiind pregătită acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.