Ediții speciale „CulTOUR” de 1 Decembrie la Happy Channel, despre Regina Maria

Ediții speciale „CulTOUR” de 1 Decembrie la Happy Channel, despre Regina Maria
loading...

Sâmbătă și duminică, de la ora 17.30, Happy Channel va difuza, în cadrul a două ediții speciale “CulTOUR”, un documentar cu Regina Maria, cu ocazia zilei naționale a României.

La împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, Happy Channel le aduce telespectatorilor imagini de colecție cu Regina Maria a României.

În 1914, Principesa Maria a devenit Regina României, care avea să se implice cu toată ființa sa în desfășurarea Primului Război Mondial, dar mai ales în realizarea idealului secular al poporului român, Marea Unire.  Irina Margareta Nistor împreună cu academicieni și istorici vor vorbi despre felul în care Regina Maria a ajuns la tron, dar și despre implicarea sa remarcabilă în momentele cheie din istoria României.

”Era de o inteligență sclipitoare, fusese foarte bine educată. Avea o inteligență nativă care a făcut-o să fie un om politic de prim ordin, unul din principalii oamenii politici ai României de la începutul secolului XX. A contribuit enorm la modernizare și la Marea Unire”, declară academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici.

Un amplu documentar despre viața Reginei Maria a României,  telespectatorii  vor putea vedea sâmbătă și duminică, de la 17.30, la Happy Channel ”CulTOUR”, prezentată de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman.

Categorii: MASS MEDIA

Autor

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro