După o pauză de 12 ani, România are din nou echipă calificată la gimnastică feminin, la Jocurile Olimpice.
Echipa feminină de gimnastică artistică a României, a încheiat calificările de la Mondialul din Belgia, pe locul 10 și au biletele asigurate pentru Paris 2024.
Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Andreea Preda, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Ella Oprea Crețu au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce s-au clasat pe locul 10 la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp cu 157.795 puncte (sărituri – 40.099, paralele – 39.132, bârnă 38.965 și sol 39.599).

La Jocurile Olimpice de la Paris s-au mai calificat China, Brazilia, Italia, Țările de Jos, Franța, Japonia, Australia și Coreea de Sud.

Gimnastele sunt antrenate de Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kienes, Daymon Jones și Florin Cotuțiu.
Ana Maria Bărbosu va concura în finala la individual compus după ce s-a clasat pe locul 19 în calificări cu 52.932 puncte, iar Sabrina Maneca Voinea cu 13.666 s-a calificat de pe locul 8 în finala de la sol.
Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda fac parte din programul „Țară, țară vrem campioane!”, coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom.