Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu este noul Ministru al Educaţiei în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire în funcţia de Ministru.

În ultima zi de mandat itnerimat la Educaţie al Rovanei Plumb la Ministerul Educaţiei, Iohannis s-a decis să semneze numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcția de ministru al educației naționale„, se arată în comunicatul de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

Rovana Plumb a fost desemnată pe 2 octombrie ministru interimar al Educaţiei Naţionale după ce Valentin Popa şi-a dat demisia din această funcţie  după ce UDMR i-a reproşat că a introdus în ordonanţa privind predarea limbii române în şcolile cu predare în limbile minorităţilor o prevedere potrivit căreia orele de Limba şi literatura Română sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.

Ecaterina Andronescu este membru al PSD din anul 1996 şi a  mai fost Ministru al Eeducaţiei şi în Guvernul Năstase, Boc şi Ponta.

În urmă cu două zile, Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea în funcţia de ministru delegat pentru Afacerile Europene a lui George Ciamba ca urmare a demisiei lui Victor Negrescu.