Ecaterina Andronescu este noul Ministru al Educaţiei în Guvernul Dăncilă

Ecaterina Andronescu este noul Ministru al Educaţiei în Guvernul Dăncilă
loading...

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu este noul Ministru al Educaţiei în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire în funcţia de Ministru.

În ultima zi de mandat itnerimat la Educaţie al Rovanei Plumb la Ministerul Educaţiei, Iohannis s-a decis să semneze numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 16 noiembrie a.c., decretul pentru numirea doamnei Ecaterina Andronescu în funcția de ministru al educației naționale„, se arată în comunicatul de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

Rovana Plumb a fost desemnată pe 2 octombrie ministru interimar al Educaţiei Naţionale după ce Valentin Popa şi-a dat demisia din această funcţie  după ce UDMR i-a reproşat că a introdus în ordonanţa privind predarea limbii române în şcolile cu predare în limbile minorităţilor o prevedere potrivit căreia orele de Limba şi literatura Română sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.

Ecaterina Andronescu este membru al PSD din anul 1996 şi a  mai fost Ministru al Eeducaţiei şi în Guvernul Năstase, Boc şi Ponta.

În urmă cu două zile, Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea în funcţia de ministru delegat pentru Afacerile Europene a lui George Ciamba ca urmare a demisiei lui Victor Negrescu.

Categorii: POLITICĂ

Autor

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro