Ea este bătrânica de 86 de ani care își pune viața în pericol pentru … o pâine

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea „Asta-i România!” ne-o prezintă pe Alina Iurea, o bătrânică în vârstă de 86 de ani, care <alege> să-și pună viața în pericol, traversând apa Mureșului pe …sârmă, pentru a-și cumpăra de mâncare.

Se întâmplă într-un sat din Mureș unde Alina Iurea, bătrâna de 86 de ani este, fără voia ei, personaj într-o situație care frizează absurdul.

În timp ce guvernanții noștri visează la orașe smart, digitalizare și transport verde, într-un colț de Românie, Alina Iurea escaladeaza o instalație improvizată cu scripeți, cu ajutorul căreia trece apa Mureșului de două ori pe săptămâna, pentru a ajunge la piață, punându-și viața în pericol pentru o pâine. Nu-i ușor, dar e posibil, în țara în care nu ne mai surprinde nimic.

Sunt imagini pe care nu avem cum să nu le privim cu sufletul la gură, întrebându-ne, cum e posibil?

Tot duminică, la „Asta-i România!” suntem părtași la visul devenit realitate al orfanilor abandonați de părinți, din Constanța, și crescuți de bunica.  După ce echipa „Asta-i România!” ne-a prezentat povestea sfâșietoare a fraților abandonați de părinți și rămași pe străzi în urma unui incendiu, mai mulți telespectatori s-au transformat în salvatorii lor. O firmă de construcții le-a ridicat o nouă căsuță, chiar pe temelia casei mistuite de flăcări, iar acum micuții pășesc pentru prima dată pragul casei în care vor începe o nouă viață.

Nu ratați o nouă ediție „Asta-i România!”, duminică de la ora 14:30, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.