Hayastan Shakarian este bătrâna de 75 de ani care în 2011 a lăsat fără internet două țări: Armenia și Georgia, după ce ”din greșeală” a tăiat un cablu de internet. Acum, femeia riscă ani grei de pușcărie.

Femeia a ramas in istorie cunoscuta drept „cea care a taiat internetul”, dupa ce, in 2011, a lasat locuitorii din Goergia si Armenia fara acces la internet.

Hayastan Shakarian avea la acea vreme 75 de ani și aduna zilnic fier vechi si tot feluri de cabluri pe care le vindea pentru a putea supraviețui.

Într-o bună zi însă, norocul a părut că îi surâde: a gasit un cablu mare și frumos, pe care l-a tăiat cât ai zice… fibra optică. Era cablul de conexiune la internet care venea din Bulgaria ți asigura traficul de date pentru utilizatorii din Georgia și Armenia.

După ce s-a aflat toată tărășenia, bătranica a fost pusă sub acuzare și arestată, deși a declarat că nici măcar nu știe ce este internetul…

Reprezentanții companiei Georgian Railway Telecom, care deținea cablul de fibră optică au declarat atunci că paguba a fost una foarte mare și că utilizatorii celor două țări au avut accesul oprit la Internet pentru mai bine de 12 ore.