Anchetatorii au stabilit că cel de-al doilea apel făcut de Alexandra Măceşanu a fost făcut din casa lui Gheorghe Dincă şi de pe telefonul acestuia. Informaţia a fost confirmată sâmbătă, de către avocatul bărbatului din Caracal, suspectat de răpire, viol şi crimă.

Gheorghe Dincă, principalul suspect al tragediei de la Caracal a pledat nevinovat în faţa judecătorului de la Tribunalul Dolj. Bărbatul a spus în faţa judecătorului că nu le cunoaşte pe Alexandra Măceşanu și Mihaela Luiza Melencu, tinerele dispărute în Caracal.

În ciuda negărilor vehemente ale lui Gheorghe Dincă, avocatul acestuia a declarat presei, că al doilea apel la 112 a fost făcut de Alexandra de pe telefonul suspectului.

Pledează pentru nevinovăție, în mod constant, de când a fost adus la audieri, inclusiv în fața instanței. Spune că nu cunoaște cele două persoane despre care e acuzat că le lipsește de libertate. Acuzația acum nu e de omor, ci de trafic de minori și viol. Acestea sunt infracțiunile reținute acum. Din câte am înțeles, da, apelul era făcut de pe telefon. Nu a explicat. Nu recunoaște. Probabil că din punctul lui de vedere nu e dat din locuința sa acel apel”, a spus avocatul Alexandru Bogdan.

Gheorghe Dincă nu a recunoscut că a luat-o la ocazie pe Alexandra Măceșanu: „Nu a recunoscut nicio persoană, a spus că nu le-a văzut și nu le-a transportat”.

Despre bijuteriile găsite în curtea lui, care ar fi ale Alexandrei, suspectul principal a spus că sunt false și că el colecționa bijuterii care nu sunt originale și, de fapt, ar aparține soției lui. Bărbatul nu a dorit să comenteze faptul că le ținea într-un butoi.

Sâmbătă, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gheorghe Dincă, la solicitarea procurorilor DIICOT, pentru acuzaţia de trafic de minori şi viol.