Franţa a înregistrat azi un bilanţ negru în privinţa numărului de morţi din cauza infecţiei cu noul coronavirus. Este cel mai mare număr de decese înregistrat într-o singură zi în Franţa. E mai rău decât în Italia şi Spania. În niciuna din cele două ţări, nu s-a înregistrat un asemenea număr de morţi în 24 de ore.

Azi, autorităţile franceze au raportat 1341 de morţi şi 4799 de noi infectări. Totalul morţilor din Franţa, din cauza coronavirusului a ajuns azi la 12,210 de persoane, iar numărul infectărilor la 117,749.

Franţa urcă astfel pe locul patru în lume la numărul de decese şi infectări. Însă dacă se menţine acest ritm de mortalitate şi infectări, în câteva zile, Franţa poate depăşi Spania şi Italia.

Spania ocupă locul doi în lume după SUA, la numărul de infectări, cu un total de 152,446 persoane. În timp ce Italia ocupă în continuare primul loc în lume la numărul de morţi din cauza coronavirusului cu un total de 18.279 persoane decedate.

SUA ocupă primul loc în lume la numărul de infectări cu un total de 455,454 persoane bolnave şi locul doi în lume la numărul e mortalitate, cu 16,114 decese.