Celebrul său taragot, însoţit de Orchestra „Mărţişorul” din Cluj au făcut din genericul Tezaurului folcloric o melodie de neuitat. Timp de peste 50 de ani, a reuşit să cucerească mii de români cu muzica sa.

A urcat pe cele mai prestigioase scene şi a umplut de lacrimi de bucurie ochii a milioane de români. Moroşanul Dumitru Fărcaş este sărbătoritul emisiunii O dată-n viaţă de săptămâna aceasta, în seria întâlnirilor ce aniversează cei 60 de ani ai TVR. Iuliana Tudor ne aşteaptă la o nouă ediţie ce se anunţă memorabilă, sâmbătă seară, de la ora 21.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Vin să sărbătorească alături de maestrul Dumitru Fărcaş şi de echipa O dată-n viaţă doi dintre tinerii laureaţi ai festivalului „Taragotul de Aur” – Ionela Cristina Bugnar şi Tudor Ciprian Vârciu, precum şi două tinere interprete din Groşi, localitatea natală a taragotistului – Gabriela Ardusătan şi Daria Gâdea. Acompaniamentul şi dansurile ediţiei din 26 noiembrie a emisiunii vin de la membrii Ansamblului Transilvania, iar părintele Cristian Pomohaci ne încântă din nou cu vocea care l-a făcut celebru, de data aceasta în calitate de invitat special.

Vom urmări imagini din arhiva Televiziunii Române, ne vom aminti de momente unice trăite pe scenă sau pe platourile de filmare, vom asculta câteva dintre cele mai frumoase suite instrumentale din repertoriul lui Dumitru Fărcaş.

În sezonul 18 al emisiunii prezentate de Iuliana Tudor la TVR 1 şi TVR HD, platoul O dată-n viaţă este locul întâlnirilor aniversare „TVR 60”. Sărbătorim cei 60 de ani de existenţă ai Televiziunii Române prin cântec şi imagini document din arhivă, împreună cu mari interpreţi ai folclorului românesc, trăind momente emoţionante şi ascultând poveştile lor legate de TVR.

Scenetele umoristice prezentate de actori de marcă ai teatrului românesc pot fi văzute şi în acest sezon. Floarea (actriţa Maria Buză) a plecat la muncă în Spania. În aşteptarea ei, Gheorghe (Marius Rizea) trăieşte experienţe pline de haz alături de personajele pe care le cunoşteam „din auzite”, despre care cei doi au vorbit de-a lungul timpului la O dată-n viaţă: Ţugurlan (Cristian Creţu), Ţugurlanca (Mariana Dănescu), poliţistul satului (Ovidiu Cuncea), învăţătoarea lui Gheorghe (Medeea Marinescu), Niculina (Tania Popa), preotul satului – părintele Corcoduş (Valentin Teodosiu) sau bunica lui Gheorghe (Magda Catone).

Şi pentru că cele mai bune petreceri se fac sâmbăta, Iuliana Tudor ne dă întâlnire la O dată-n viaţă, în fiecare sâmbătă seară. O nouă ediţie poate fi urmărită pe 26 noiembrie, de la ora 21.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.