Tribunalul Vaslui a dispus sîmbătă, emiterea mandatului de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele lui Dumitru Buzatu, Președinte al Consiliului Județean Vaslui, sub acuzația de luare de mită.

Judecătorul de la Tribunal a admis cererea procurorului DNA cu privire la arestarea lui Dumitru Buzatu, prins în flagrant când lua șpagă 1.25 milioane lei de la un om de afaceri.

”În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor). În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, transmite DNA.

Înainte de a primi mandat de arest preveniv pentru 30 de zile, Dumitru Buzatu a fost exclus din Partidul Social Democrat.