Duminica aceasta Grigore Leşe ne propune să pornim din nou la drum alături de el şi de echipa emisiunii Drumul lui Leşe într-un nou sezon.

Pentru această primă ediţie, invitaţii din studio sunt din domenii diferite dar care au în comun nu doar dragostea pentru arta autentică şi pentru oraşul Baia Mare, ci şi faptul că fiecare dintre ei este lider în domeniul său. La Drumul lui Leşe vin reprezentanţii a trei lumi diferite, dar unite de acelaşi gând: Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii: Vlad Tăuşance, scriitor şi jurnalist, Cătălin Cherecheş, primarul oraşului Baia Mare şi Grupul Iza.

 „Veselie, nu divertisment. Muzică ţărănească, nu muzică populară. Oameni adevăraţi, nu oameni de carton”. Acesta-i dictonul de la care Grigore Leşe porneşte din nou la drum, în cel de-al treilea sezon. „Din 18 octombrie vă aştept din nou pe «Drumul lui Leşe». Să ne rezemăm de vânt şi să ascultăm sub aripile lui poveşti şi hori de demult. Vom cunoaşte oameni care simt şi transmit stări speciale, oameni care trăiesc în rost, oameni care s-au strămutat în medii universitare şi au dus cu ei dimensiunea spirituală a satului. Ne vom lumina prin dialog şi vom da ritm anotimpurilor prin muzici şi poveşti tălmăcite de oameni cu aură împărătească”, continuă Grigore Leşe.

La prima ediţie din acest sezon a emisiunii Drumul lui Leşe – pornind de la trei coordonate principale: „creativitate, viziune, rost”,  vom descoperi alături de invitaţii din studio ce înseamnă creativitatea urbană la superlativ, într-un spaţiu consacrat ca fiind tributar tradiţiei. Vom afla ce înseamnă, de fapt, tradiţie, cum a fost Maramureşul şi ce a mai rămas din spiritul lui. Vom înţelege de ce este atât de special oraşul Baia Mare, dacă mitologia urbană se poate grefa pe mitologia locului, dacă demersul unor oameni vizionari este conectat la vibraţia şi valorile oamenilor din Maramureş.

Drumul lui Lese 18 oct