Dragoș Bucurenci a făcut declaraţii incendiare la emisiunea Andreei Esca de la Europa FM. Jurnalistul a vorbit fără perdea despre orientarea lui sexuală.

Consultant și trainer de comunicare, activist civic și jurnalist, Dragoş Bucurenci și-a spus povestea în emisiunea La Radio cu Andreea Esca, de la Europa FM.

Despre Copilărie și Părinți

Sunt născut la București, în cartierul Tineretului, lângă Crematoriu și lângă lac, acolo am făcut și Școala Ion Creangă, iar la 18 ani, ai mei au decis să-și împlinească un vis mai vechi și să se mute la casă, în Rahova și pot să spun că acolo am descoperit București-ul adevărat…Toate vacanțele din copilărie mi le-am petrecut la țară, la bunici. Desertul copilăriei era orez cu lapte și scoțișoară pe care ni-l făcea bunica. Țin minte că îmi doream, copil fiind, să mă fac om mare mai repede. Cea mai mare plăcere a mea era să stau pe lângă părinții mei. Îmi plăcea să ascult discuțiile oamenilor mari. Cred că aveam un grad de înțelegere mai avansat în comparație cu alți copii de vârsta mea. Când eram mic, îmi era frică de natură: de păienjeni, șopârle etc„, a spus Dragoş.

Despre iubire, bisexualitate

În liceu tânjeam după niște fete. Prima dragoste a fost cu o fată la 18 ani și ea a fost cea care a făcut primul pas. Îmi plăceau fetele diafane, aflate într-o oarecare suferință, puțin neajutorate, care să se lase salvate. Bisexualitatea este o stare naturală. Cred că, de fapt, toți oamenii sunt într-o măsură mai mare sau mai mică bisexuali. Nu știu dacă o să mă însor cu un bărbat sau o femeie, iar dacă aș vrea să mă însor cu o femeie, aș refuza să o fac într-o țară în care doi bărbați nu pot să beneficieze nici măcar de parteneriatul civil, deci cred că aș refuza să o fac”, a declarat Dragoş Bucurenci la Europa FM.