Așa tată așa fiu. Dragoș Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu, a fost adus miercuri dimineață, cu mandat la DNA București pentru a fi audiat într-un dosar penal în care este acuzat de trafic de influență. Nepotul lui Traian Băsescu este acuzat că a cerut unui afacerist un milion de euro pentru a face trafic de influență la DIICOT, unde acesta avea un dosar penal.

La fel ca și tatăl său care a cerut și primit mormanul de bani de la familia lui Sandu Anghel pentru a interveni în justiție și să-l scape de pușcărie, Dragoș Băsescu cerea bani, un milion de euro de la afaceristul Sandu Staicu pentru a-i închide dosarul de la DIICOT.

Dragoș Băsescu a fost adus miercuri dimineață, cu mandat, la audieri la sediul DNA București.

Nepotul lui Băsescu urmează să fie pus sub acuzare pentru trafic de influență în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi. În același dosar este cercetat penal și avocatul Radu Pricop, unul dintre ginerii lui Traian Băsescu.

Cu alte cuvinte, nepotul lui Băsescu șantaja oamenii de afaceri, cerându-le bani sub promisiunea că le rezolvă dosarele din justiție.