Dragnea vrea să scape de pușcărie. Cere redeschiderea dosarului în care a fost condamnat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declanșat o cale specială în instanță prin care cere redeschiderea Dosarului ”Referendumul” în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Liviu Dragnea a declarat că s-a consultat cu avocaţii şi el nu beneficiază de Ordonanţele de Urgenţă privind modificarea Codului Penal. În plus, Dragnea a spus că a depus acţiuni pentru redeschiderea “Dosarului Referendumul”.

“M-am consultat cu avocaţii mei şi am confirmarea a ceea ce bănuiam: această OUG nu opreşte procesul în care sunt implicat, dintr-un motiv foarte simplu: eu sunt acuzat de instigare la abuz. Eu nu cer clemenţă de la nimeni, nici de la şeful statului, nici de la Parlament, nici de la Guvern. Astăzi am început o acţiune de redeschidere a procesului Referendumului. V-am spus în urmă cu câteva zile că vom ajunge să vorbim despre adevăraţii penali din România. Am depus o plângere penală împotriva procurorului Lucian Papici. A doua acţiune este contestaţia depusă la Tribunalul Bucureşti, pentru că avocaţii îmi spun că eu nu am Hotărârea de condamnare. Eu după aproape 10 luni de zile nu am această motivare, ceea ce înseamnă că nu o voi mai avea niciodată pentru motivarea trebuie dată în maxim 30 zile de la pronunţare şi trebuie semnată de toţi membri completului de judecată. Doamna fostă preşedinte de la ÎCCJ s-a pensionat şi a mers la Curtea Constituţională. La acest moment nu mai poate semna aceea condamnare. Plec cu speranţa că în acest nou proces instanţa va funcţiona pe baza principiului prezumţiei de nevinovăţie şi va da un verdict în baza probelor existente”, a declarat Liviu Dragnea.

Duminică, Guvernul Grindeanu a abrogat ordonanța 13 care a modificat codurile penale și a declanșat ample proteste de stradă în toată țara.