La comanda lui Dragnea, Vicepremierul Sevil Shhaideh, Ministru al Dezvoltării şi fina liderului PSD, cheltuieşte 12 milioane de euro pentru a ridica la Alexandria un stadion ulta modern cu o capacitate de aproximativ 6000 de locuri. Însă, judeţul Teleorman nu excelează deloc la fotbal. Cea mai bună echipă de fotbal evoluează abia în Liga a III-a.

Cel mai sărac judeţ al ţării, Teleorman, se va pricopsi cu un stadion de lux. Prioritatea zero a Guvernului PSD e să cheltuie 12 milioane de euro pe un stadion la Alexandria.

Investiţia în stadionul de la Alexandria este de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro), care va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Contribuţia municipalităţii din oraş va fi de doar 1,38 milioane de lei (puţin peste 300.000 de euro), se mai arată în proiectul de HG citat de economica.net

Stadionul va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori, o suprafaţă construită de 15.795 de mp, iar durate de realizare a investiţiei este de 18 luni.

În Nota de fundamentare a HG se arată că este nevoie de un nou stadion în Alexandria pentru că:

  • numărul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3 UEFA;
  • stadionul nu beneficiază de un sistem de nocturnă;
  • stadionul nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV;
  • spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate;
  • nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore.

Sevil Shhaideh vrea să construiască un stadion de 12 milioane de euro în Alexandria. Motivul: cel care funcționează în prezent nu îndeplinește condițiile pentru un meci de Liga I.

Ministerul Dezvoltării, condus de Sevil Shhaideh, plănuiește ridicarea unui stadion în orașul Alexandria, din județul Teleorman, valoarea investiției ridicându-se la 12 milioane de euro.

Conform proiectului de hotărâre de guvern, construirea stadionului este necesară pentru că cel care funcționează în prezent nu are suficiente locuri pentru un meci de prima ligă, nu are nocturnă, nu beneficiază de spaţiile necesare pentru presa scrisă şi TV. În plus, spaţiile pentru echipe şi oficiali sunt subdimensionate și nu au fost identificate elemente ce ţin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale şi sonore), se mai arată în proiect. Pe de altă parte, orașul Alexandria nu are nicio echipă în Liga I, iar cea mai bună formație a orașului evoluează abia în a treia ligă.

Noul stadion de 12 milioane de euro din Alexandria va fi gata în 3 ani.