Război deschis între PSD și Klaus Iohannis. Liviu Dragnea îl acuză pe Președinte că s-a aflat în fruntea unei noi mineriade și că vrea să dea o lovitură de stat. Iohannis vrea cu orice preț să debarce PSD de la Guvernare. PSD se pregătește să îl suspende pe Iohannis.

Liviu Dragnea șterge pe jos cu Iohannis. Președintele PSD, proaspăt întors din SUA de la ceremoniile de învestire a lui Trump, face afirmații foarte dure la adresa Președintelui României.

”M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept. Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date. E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic. Vrea ca în continuare România să fie condusă de instituții fără legitimitate democratică, prin teroare, iar românii să rămână prizonierii unor puteri nealese. Am spus în campanie că vreau ca românii să trăiască liberi în țara lor, fără teama că sunt ascultați, urmăriți, hăituiți, șantajați și nedreptățiți. Nu-mi iau cuvintele înapoi. Susțin acțiunile împotriva corupției, dar împotriva adevăratei corupții. Astă seară am solicitat Ministrului de Interne să retragă jandarmii din fața sediului PSD, fiindcă eu consider că PSD n-are motive să fie apărat. PSD e apărat de ideile lui politice, de programul de guvernare și de suportul popular.  Îi asigur pe români că nu-i voi mai permite președintelui Iohannis să răstoarne ordinea constituțională, să uzurpe calități oficiale intrând abuziv în ședințele de guvern sau să incite la dezordine socială și violență. Vreau ca programul de guvernare să fie pus în practică în totalitate. Dincolo de jocul politic egoist al președintelui Iohannis, viața românilor are nevoie de bunăstare și siguranță”, scrie Liviu Dragnea pe facebook.

În aceste condiții, tot mai multe voci susțin că PSD va declanșa de îndată procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis din funcția de Președinte pentru a-l împiedica să creeze haos în țară de dragul de a câștiga capital de imagine pentru alegerile prezidențiale din 2019.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că a venit pentru a-și manifesta indignarea pentru faptul că o “gașcă de oameni politici” vrea să schimbe legislația și să slăbească statul de drept.

Am venit aici în Piața Universității, ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept, ori așa ceva nu se poate admite. Este inadmisibil să se schimbe legislația și zeci și sute de politicieni certați cu legea să-i găsească cu dosarele curate și să continue fărădelegile. Românii pe bună dreptate sunt indignați”, a spus Iohannis.